Cruisereiziger
Bestemmingen

Riviera van Oceania Cruises debuteert in 2025 in Alaska

Oceania Cruises heeft bekendgemaakt dat haar gerenoveerde cruiseschip Riviera in de zomer van 2025 haar eerste seizoen in Alaska gaat varen. De Riviera (capaciteit 1.250 passagiers) zal daarbij de bekende havens aandoen zoals Ketchikan, Sitka, Kodiak en de Hubbard-gletsjer, met vaarroutes variërend van zeven tot twaalf dagen. Passagiers krijgen meer mogelijkheden om de natuurlijke wonderen en lokale cultuur van Alaska te ontdekken met bijna 300 excursiekeuzes.

“De beslissing om onze aanwezigheid in de regio Alaska te vergroten was eenvoudig”, zei Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Deze fascinerende bestemming is altijd een grote favoriet geweest bij onze goed bereisde gasten, die voortdurend afgelegen, wonderbaarlijke en echt buiten de gebaande paden willen verkennen. Cruisen aan boord van de Riviera is de ultieme manier om deze ruige staat te verkennen, terwijl je geniet van de luxe aan boord, The Finest Cuisine at Sea en vakkundig samengestelde reiservaringen,” vervolgde Del Rio.

In Alaska kunnen reizigers wilde dieren zien, genieten van prachtige uitzichten, een nieuwe reeks culinaire ontdekkingstochten ervaren, lokale ambachtslieden ontmoeten, leren over de tribale geschiedenis, meerdaagse avonturen beleven in het Denali National Park en Alaska Land-programma’s voor en na de cruise meemaken.

Hoogtepunten

Oceania Cruises belichtte ook enkele van zijn Alaska-routes:

Alaska Reflections: 8 dagen van Vancouver naar Whittier, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Ketchikan, Juneau, Skagway, Icy Strait Point (Hoonah) en Sitka. Vertrek op 13 mei 2025.

Explorer’s Alaska: 8 dagen van Whittier naar Vancouver, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Icy Strait Point (Hoonah), Skagway, Sitka, Ketchikan en Prince Rupert. Vertrek op 21 mei 2025.

Wilds of Alaska: 12 dagen van Vancouver naar Whittier, varend over de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Klawock, Ketchikan, Wrangell, Icy Strait Point (Hoonah), Haines, Juneau, Sitka, Kodiak en Homer. Vertrek op 29 mei 2025.

Alaskan Accolades: 7 dagen van Whittier naar Vancouver, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Icy Strait Point (Hoonah), Haines, Juneau en Ketchikan. Vertrek op 10 juni 2025.

Majestic Alaska: 9 dagen van Vancouver naar Seattle, varend door de Holkham Bay-gletsjerfjorden en een bezoek aan Ketchikan, Juneau, Haines, Wrangell en Victoria. Vertrek op 17 juni 2025.

Gems of The Last Frontier: 12 dagen van Seattle naar Seattle, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Ketchikan, Juneau, Icy Strait Point (Hoonah), Haines, Sitka, Wrangell, Klawock en Victoria. Vertrek op 26 juni en 17 juli 2025.

Wonders of Alaska: 9 dagen van Seattle naar Seattle, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Ketchikan, Juneau, Skagway, Sitka en Victoria. Vertrek op 8 juli en 9 september 2025.

Radiant Alaska: 10 dagen van Seattle naar Seattle, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Ketchikan, Juneau, Skagway, Icy Strait Point (Hoonah), Sitka en Victoria. Vertrek op 29 juli 2025.

Frontier Adventures: 10 dagen van Seattle naar Seattle, cruisen door de Holkham Bay-gletsjerfjorden en een bezoek aan Ketchikan, Sitka, Haines, Juneau, Wrangell en Victoria. Vertrek op 8 augustus 2025.

Spirit of Alaska: 10 dagen van Seattle naar Seattle, waarbij er door de Holkham Bay-gletsjerfjorden wordt gevaren en Ketchikan, Icy Strait Point (Hoonah), Juneau, Skagway, Wrangell en Victoria worden bezocht. Vertrek op 18 augustus 2025.

Alaskan Horizons: 12 dagen van Seattle naar Seattle, varend naar de Hubbard-gletsjer en een bezoek aan Ketchikan, Icy Strait Point (Hoonah), Skagway, Juneau, Sitka, Wrangell, Klawock en Victoria. Vertrek op 28 augustus 2025.

Wil jij met Oceania Cruises varen in Alaska? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!