Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Royal Caribbean onthult naam van volgend Icon-schip

Royal Caribbean International heeft de naam bekendgemaakt van haar volgende Icon klasse-schip: Star of the Seas. Het schip zal naar verwachting in de zomer van 2025 debuteren. Momenteel is het in aanbouw op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku. De Star of the Seas zal naast de bekende Royal Caribbean-voorzieningen ook enkele nieuwe faciliteiten krijgen die in de komende weken worden aangekondigd.

‘Het idee om het beste van elk type vakantie te combineren in één ultiem avontuur heeft voor meer opwinding gezorgd dan ooit werd verwacht, en Star of the Seas zal het volgende gedurfde antwoord zijn op de recordbrekende consumentenvraag die we al bijna een jaar zien met Icon of the Seas’, zei RCI-president en CEO Michael Bayley.

Bij de onthulling van de Icon of the Seas in oktober 2022 leidde dat tot de grootste boekingsdag en de hoogste boekingsweek van Royal Caribbean in de geschiedenis van het merk. De grote vraag leidde er toe dat het programma 2025-2026 van Icon drie maanden eerder bekend werd gemaakt dan gepland en nu het inaugurele seizoen van de Star of the Seas.

Tot de hoogtepunten van Icon behoren zes  waterglijbanen in het waterpark Thrill Island, zeven zwembaden – één voor elke dag van de week; Surfside, een buurt voor jonge gezinnen, entertainment in de lucht, op het ijs, water en podium en meer dan 40 manieren om te dineren en te drinken.

Star of the Seas wordt het derde schip van de cruisemaatschappij dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het gebruik van de schoonste scheepsbrandstof die tot nu toe beschikbaar is wordt gecombineerd met een reeks toonaangevende milieuprogramma’s aan boord. Met toepassingen variërend van afvalwarmteterugwinningssystemen tot walstroomaansluitingen zal het meest duurzame schip van Royal Caribbean de reis van moederbedrijf Royal Caribbean Group naar de introductie van een netto-nul-cruiseschip in 2035 vooruit helpen.

Interesse in cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger