Fotoreportage: Expeditieschip Plancius van Oceanwide Expeditions

Expeditieschip Plancius (max. 114 passagiers) van de Nederlandse reder Oceanwide Expeditions ligt momenteel in het Zeeuwse Hansweert. Afgelopen zondag waren toekomstige expeditiecruisers uitgenodigd om kennis te maken met het schip en haar reizen naar Antarctica.

De Plancius werd gebouwd als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine. In 2009 werd ze verbouwd tot expeditieschip met voor passagiers 5 toegankelijke dekken.

Twee grote ruimtes op het schip vormen de plekken waar je samen met andere passagiers samenkomt: de grote lounge met daarnaast een bibliotheek en het restaurant. Beide ruimtes dienen ook als plek waar lezingen worden gehouden.

De 53 hutten liggen over een aantal dekken verspreid en variëren in comfort. Er zijn veel tweepersoonshutten, maar ook de mogeijkheid om een drie- of vierpersoonshut te boeken als solo-reiziger, waarbij je wordt ingedeeld in een mannen/dames hut. Er zijn 2 driepersoonshutten en 4 vierpersoonshutten.

Tot slot nog wat laatste foto’s van de Plancius.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.