Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Fotoreportage: Expeditieschip Plancius van Oceanwide Expeditions

Expeditieschip Plancius (max. 114 passagiers) van de Nederlandse reder Oceanwide Expeditions ligt momenteel in het Zeeuwse Hansweert. Afgelopen zondag waren toekomstige expeditiecruisers uitgenodigd om kennis te maken met het schip en haar reizen naar Antarctica.

De Plancius werd gebouwd als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine. In 2009 werd ze verbouwd tot expeditieschip met voor passagiers 5 toegankelijke dekken.

Twee grote ruimtes op het schip vormen de plekken waar je samen met andere passagiers samenkomt: de grote lounge met daarnaast een bibliotheek en het restaurant. Beide ruimtes dienen ook als plek waar lezingen worden gehouden.

De 53 hutten liggen over een aantal dekken verspreid en variëren in comfort. Er zijn veel tweepersoonshutten, maar ook de mogeijkheid om een drie- of vierpersoonshut te boeken als solo-reiziger, waarbij je wordt ingedeeld in een mannen/dames hut. Er zijn 2 driepersoonshutten en 4 vierpersoonshutten.

Tot slot nog wat laatste foto’s van de Plancius.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)