Cruisereiziger
Cruiseterminal

Cruiseterminals IJmuiden en Amsterdam slaan handen ineen

cruiseterminals amsterdam

Passenger Terminal Amsterdam en Felison Cruise Terminal in IJmuiden hebben recent de handen ineen geslagen op marketing en PR vlak. De twee terminals in de regio Amsterdam zagen de laatste jaren een enorme groei van het aantal cruiseschepen en passagiers. In 2010 bezochten totaal 101 cruiseschepen de regio, voor 2014 is de verwachting dat dit er tegen de 200 zullen zijn.

Door samen te werken anticiperen beide terminals op een verwachte groei in de toekomst. Via Amsterdam Cruise Port (de promotionele stichting voor cruisevaart naar de regio) wordt met Amsterdam Marketing gewerkt aan een campagne voor potentiële bezoekers, terwijl de twee terminals zich richten op de rederijen en touroperators.

De terminal van IJmuiden bevindt zich voor de sluizen, de terminal in Amsterdam in het stadscentrum. Beide terminals beschikken over een hoog service niveau en voldoen ruimschoots aan de eisen die rederijen stellen aan de afmeerplekken. Daarnaast bevinden zij zich op korte afstand van Amsterdam Schiphol Airport.

In de praktijk zal de samenwerking bestaan uit het gezamenlijk uitvoeren van promotionele missies naar rederijen in Amerika en Europa en het gezamenlijk optreden tijdens Seatrade Europe, Cruise Shipping Miami en de Travevent Cruisereizen beurs in oktober in PTA. Beide terminals zijn lid van Amsterdam Cruise Port, Atlantic Alliance en Cruise Europe. Deze laatste twee organisaties richten zich op de marketing van het vaargebied in Noordwest Europa.

Het logo van het samenwerkingsverband is onthuld tijdens het Happy Hour van de Amsterdam stand in Hamburg op dinsdag 24 september tijdens Seatrade Europe.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger