Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Ook in 2014 weer uitgebreid aanbod van cruises met thuiszorg

Dock C CruisePartners

Ook voor 2014 is door Carias (Zorg op Zee) een gevarieerd programma zorgcruises gepubliceerd, in samenwerking met cruisespecialist Dock C CruisePartners. Het aantal cruises, waarop thuiszorg meegaat is uitgebreid naar 12. Zo kan men kiezen voor een cruise naar de Noorse Fjorden, Spanje en Portugal en zelfs de Baltische Staten met de Oostzee is opgenomen in het programma.

Carias en Dock C CruisePartners verzorgen sinds enkele jaren een aantal cruises met zorgbegeleiding. Op die manier kunnen gasten, die aan boord zorg nodig hebben, ook genieten van een fantastische cruise. Het thuiszorgteam biedt hulp bij bijvoorbeeld douchen, aankleden, het aandoen van steunkousen, maar ook bij medicatie. Gasten die rolstoelafhankelijk zijn kunnen nog uitgebreidere zorg aan boord krijgen. Op de cruises worden diverse zorgniveau’s aangeboden.

“We krijgen steeds meer vraag naar onze cruises met zorgbegeleiding’’, aldus Clara Gruben van Carias.  ‘’Het vergt veel specialisme, welke wij de afgelopen 3 jaar door ervaring hebben opgebouwd. Zo weten we de exacte specificaties van elke rolstoeltoegankelijke hut, tot en met de hoogte en plek van de beugel in de douche aan toe. Op die manier kunnen we correcte informatie delen met onze gasten, welke nodig is om hen een mooie cruisevakantie te bezorgen.’’

Op verschillende zorgcruises zijn nu ook excursies inbegrepen in één of meerdere aanleghavens. Vaak zijn er weinig beperkingen aan boord, maar des te meer aan land, omdat in een bepaalde haven bijvoorbeeld weinig rolstoelaangepaste busjes zijn. “Ook daarin hebben we inmiddels meer specialisme ontwikkeld en steeds meer ervaring opgedaan’’, aldus Walther van den Ham van Carias. ‘’ We weten intussen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van bepaalde havens. In 2013 hebben we voor het eerst een zorgbegeleide cruise naar de Baltische Staten en St. Petersburg georganiseerd.  Het landprogramma was een regelrechte uitdaging, die we met beide handen en met succes hebben aangepakt. Wij kijken niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden. We hebben zelfs de Hermitage kunnen bezoeken, voor veel van onze gasten een lang gekoesterde wens’’.

Het programma wordt net als eerdere jaren vroeg gepresenteerd, zodat er nog voldoende beschikbaarheid in aangepaste hutten is. Mede vanwege het landprogramma is de groepsgrootte per cruise ongeveer 15 tot 20 personen.

Het Zorg op Zee programma van Carias kan worden aangevraagd via info@carias.nl of telefonisch: 033-303 3210.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger