Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Plancius vernieuwd en klaar voor het Arctisch seizoen

Expeditieschip Plancius (max. 108 passagiers) van de Nederlandse reder Oceanwide Expeditions lag in mei samen met de Hondius én Ortelius op scheepswerf Reimerswaal om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de Arctic. Het was negen jaar geleden dat ik het schip ook al eens bezocht maar in de tussentijd is wel het één en ander veranderd, zoals het restaurant dat onlangs vernieuwd werd. Kom je mee binnenkijken?

Wat voor schip is Plancius?

De Plancius werd in 1976 gebouwd als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine. In 2007 nam Oceanwide Expeditions het schip over en werd het schip omgebouwd tot expeditieschip. Tegenwoordig neemt de Plancius 108 passagiers mee in 50 hutten. Daarnaast zijn er 44 personeelsleden aan boord, 8 gidsen voor het expeditieteam en 1 dokter.

Deze reportage lees je op Expeditiecruisereiziger:

Lees snel verder >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)