Cruisereiziger
CruiseschepenScheepsbezoek

Scheepsbezoek Costa NeoRomantica: sfeervol en stijlvol

Costa NeoRomantica

Op 9 juni 2012 heeft Cruisereiziger de Costa NeoRomantica bezocht in Amsterdam. Het cruiseschip (56.000 brutoton, max. 1800 passagiers) werd in 1993 gebouwd en kwam als Costa Romantica op de markt. In 2012 is het schip volledig gerenoveerd en werd het omgedoopt tot Costa NeoRomantica. Een naam die het schip eer aan doet, want mensen die de Costa Romantica kennen, zeggen het schip niet meer te herkennen. De 90 miljoen euro kostende renovatie begon eind oktober en duurde maar liefst vier maanden, maar het resultaat mag er zijn!

Rondgang door het schip

Direct bij binnenkomst valt de nieuwe rustige kleursoort al op: aardetinten en wit staan centraal. Het Atrium op dek 3 is een kleurig roze en paars middelpunt. Klein maar fijn. De receptie en de excursiebalie staan voor je klaar. Gezellige zitjes zorgen dat je bij binnenkomst even op elkaar kunt wachten. Het schip is erg overzichtelijk ingedeeld; op dek 5 vindt je de receptie bij binnenkomst. Alle overige ontspanningsmogelijkheden bevinden zich op dek 8 en hoger. Daartussen liggen alle hutten die zelfs nog doorlopen tot een gedeelte van dek 14! Deze indeling zorgt ervoor dat je gemakkelijk je weg vindt op het schip. Geen gedoe met een dek 2 of 3 waar je op andere schepen ook zalen of winkels vindt. Dus wil je wat beleven op dit schip? Altijd op naar dek 8 en hoger!

Atrium

Eten en drinken

De Costa NeoRomantica heeft een aantal overzichtelijke keuzes voor ontbijt, lunch en diner.  Het eenlaags hoofdrestaurant met de prachtige naam Botticelli zorgt voor een avondje uit. Wil je wat gemakkelijkers dan bezoek je het bufferestaurant met twee lange straten met uitgestald voedsel. Tijdens de lunch was het behoorlijk druk, aardig waren echter de zitjes op een soort piazza aan de achterkant van het dek maar nog mooier is het een dek hoger, buiten, waar je met mooi weer gerust je lunch kan opeten in makkelijke stoelen. Voor echt chique dineren ga je naar het klassiek wit ingerichte Club NeoRomantica. Je betaalt er wel maar liefst een toeslag van 25 euro per persoon voor.  Bijzonder is dat er voor de gasten die in een Samsara Spa hut verblijven, een eigen ‘gezond’ sfeervol restaurant kunnen bezoeken; het Ristorante Samsara.

Tot slot bevindt zich bij het middenzwembad een tweede buffet dat Grill Capri heet. ‘s Avonds opent de Pizza Capri vlakbij het zwembad eveneens, waar je voor een toeslag pizza’s kunt eten.

Buffet

Kortom, de buffetten en het hoofdrestaurant zijn inclusief. Wil je wat extra’s dan zul je op de Costa NeoRomantica toeslagen moeten betalen.

Hutten

De Costa NeoRomantica bezit voornamelijk buitenhutten met een rond raam en zonder balkon. Dankzij de renovatie zijn er meer balkonhutten gecreëerd. Deze bevinden zich in het midden van het schip op verschillende dekken (6,7 en 10) en voorop het schip op de dekken11, 12 en 14). Ze zien er uit van de buitenkant alsof ze er zijn opgeplakt, maar van binnen zijn ze werkelijk prachtig.

De binnenhutten en buitenhutten zien er vrijwel identiek uit, behalve uiteraard het ronde raam in de buitenhutten zodat je naar buiten kunt kijken. De hutten zijn smaakvol met hout en aardekleuren ingericht. Een zitje met 1 stoel (geen sofa), een tafeltje, een bureau met een Lavazza koffiezetapparaat en een groot scherm LCD tv die netjes is weggewerkt in de wand. Een van de wanden is voorzien van een prachtige ‘muurschildering’ van de bodem tot aan het plafond. De hut doet vooral ruim aan. De kledingkast heeft genoeg plek met lades. De badkamer is naar mijn idee wat simpel gehouden, maar de vloer heeft dan wel weer charme doordat het lijkt op een teakhouten dek.

Spa buitenhut

De balkonhutten zijn ook weer ruimer dan menig ander cruiseschip. Het zitje bevindt zich aan de balkonkant vanwaar je lekker naar buiten kunt kijken. De Suites bevatten als extra een uitgebreide badkamer met bad en aparte douche en een ruime zithoek. Niet alle suites hebben aan de voorkant van het schip een balkon. De GrandSuites hebben die weer wel, omdat zij op de hoek liggen.

Ontspanning

Op de Costa NeoRomantica zijn enkele veranderingen doorgevoerd die afwijken van andere Costa schepen. Een van de belangrijkste is dat het schip geengroot theater meer heeft. Op die plek heeft Costa de zeer uitgebreide Samsara spa – met binnenzwembad- gemaakt. Het vermaak ‘s avonds vindt plaats in een van de twee eenlaagse lounges met elk een eigen podium en dansvloer: de Cabaret Vienna (dek 9) of in het Grand Bar Piazza Italia (dek 8). De aparte nachtclub Salone Disco Tango gaat tot in de late uurtjes door.

Achterdek

Sportieve mensen maken gebruik van de fitness bij het Samsara-spa gedeelte. Een unieke zaal omdat deze twee dekken hoog is en aan de voorkant van het schip. Een jogging track is buiten ook beschikbaar.

Voor wat rust en koffie kan je terecht in de Caffetteria waar je ook chocolade kunt kopen. De sigarenrokers hebben een klassiek ingerichte Sigarenlounge tot hun beschikking. Topstuk is de wijnbar Enoteca Verona waar je wijn zelf per glas kunt tappen. Om weer bij zinnen te komen kan je een van de twee zwembaden gebruiken of de whirlpool aan de achterkant van het schip.

 

Kortom

De Costa NeoRomantica is totaal anders dan de schepen van de laatste jaren van Costa. Minder glitter en glamour en juist meer rustgevende hoeken en plekken. De elegantie straalt van het schip af!

Op de Flickr-pagina van Cruisereiziger vind je de foto-reportage waar je meer foto’s ziet van onder andere de hutten.

 

Dankzij Costa Cruises en zelfstandig reisadviseuze Jolanda de Koning van Apollo at Home werd dit bezoek mogelijk gemaakt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger