Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Blogserie: Cruise Nieuw Amsterdam in de Oost Middellandse Zee – Dag 1

Nieuw Amsterdam

Vanaf vandaag is de komende twee weken elke dag een blog te lezen van de reis die Cruisereiziger onlangs gemaakt heeft met de Nieuw Amsterdam van de Holland America Line. De reis begon en eindigde in Venetië. In de twee weken bezochten we Kotor, Athene, Istanbul,  Mykonos, Kusadasi, Santorini en Split. Geniet ervan!

Dag 1 woensdag  – Inschepen in Venetië

Vanaf 13:00 uur zouden we welkom zijn bij de cruiseterminal van Venetie. Door onze treinverbinding liepen we al om half tien een van de cruiseterminals binnen. Gelukkig genoeg zitjes om plaats te nemen. Wachten hoefden we slechts tot half elf en om half twaalf behoorden we bij een van de eerste groepen die het schip op mochten.  Met ons boordpasje in de hand liepen we de Nieuw Amsterdam op. Al na  5 seconden werden we een lift aangeboden naar het lido-restaurant waar we wat konden eten. Heerlijke salades, sandwiches en warme maaltijden stonden te wachten. Om een eventuele uitbraak van het norovirus tegen te gaan wordt het voedsel in het lido-restaurant twee dagen lang voor je opgeschept. Ook de koffie en thee in heerlijk grote mokken werd voor je ingeschonken. De chocolate chip cookies waren super.

Bij het openen van onze deur naar de stateroom, kwam de steward Putri al naar ons toe gesneld om zich voor te stellen. Amper bekomen van de hartelijke ontvangst, bewonderden we onze hut met balkon. Dek 8, onder het lido restaurant en zwembad. Een mooi groot balkon met twee gemakkelijke stoelen, een tafeltje en een hocker. Niets meer te wensen dus! Een tijdje later werd er aan de deur geklopt, Wally de tweede steward, kwam zich ook voorstellen met een visitekaartje met de namen van Putri en Wally daarop.

Alhoewel Holland America Line een Amerikaanse maatschappij is, worden de boekjes en handleidingen aangepast naar het Nederlands. Zelfs de deurhanger, “ niet storen!”  of “graag schoonmaken” is in het Nederlands. Voor de Nederlandse  gasten wordt morgen een bijeenkomst gehouden om de laatste vragen die we zouden hebben, te kunnen beantwoorden.

Na het koffers uitpakken (wat hebben we toch altijd weer veel bij ons) gingen we de stad Venetië in. We hadden de stad eerder twee keer bezocht en besloten daarom rustig lopend door de stad naar het San Marco plein te gaan. Leuk was dat we ons hebben laten overzetten met een gondel voor vijftig cent over het grote kanaal dat door de stad heen slingert.

Bij terugkomst was het tijd om op te frissen en voor het diner te kijken.  Canaletto vonden we wel aantrekkelijk, slechts 10 dollar pp extra voor een Italiaans diner. Het was erg rustig en een reservering was niet nodig.  Het gehele Italiaanse menu kwam ter tafel, antipasti, primo, secondo en een dessert. Was het de tien dollar waard? Alleen al voor de zeer goed gevulde zeevisssoep zou ik gerust nog een keer langs gaan. Nog moe van de reis besloten we na het diner al snel onze kamer op te zoeken voor de nacht.

Wat ons opviel vandaag:

  • Alles in de stateroom is in de Nederlandse taal aanwezig
  • De suikerspin als extra verrassingstoetje in het Italiaanse specialiteitenrestaurant Canaletto

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

ANWB Sunweb - Nieuw! CruiseOnline - Nieuw! Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)