Blog Cruise met Nieuw Amsterdam – Dag 8 – Mykonos

Dag 8 woensdag – Mykonos

Jetset in Mykonos

Het Griekse leven kan beginnen! We hadden ons al vele dagen verheugd op de witte huisjes op het eiland Mykonos. De jetset van Griekenland komt er graag en wij wilden dat gevoel ook eens hebben. Rond 11:00 arriveerden we in de baai bij Mykonosstad. Het was zelfs druk. Een schip van Norwegian Cruise Line,-de Norwegian Jade-, de Celebrity Silhouette, een voor ons onbekend cruiseschip – later bleek dat de Aegean Paradise van Etstur te zijn,  later op de dag de MSC Musica en een Brits cruiseschip Aegean Odyssey.

De bekende pelikaan

Om van het schip af te komen, haalden we tendertickets op. Helaas hadden we nummer 35. Dat was dus even wachten, maar gelukkig viel dat erg mee omdat de nummers tot en met 20 al aan boord van de tenders mochten gaan. Een tochtje van 10 minuten in een warme tender moesten we doorstaan om centraal aan te komen aan de boulevard van Mykonosstad.  We stuitten direct op een van de toeristische trekpleisters: een pelikaan.  Het dier is de opvolger van pelikaan Pedro die in de jaren 60 kwam aangevlogen en nooit meer is doorgetrokken naar het zuiden. Na de dood van Pedro heeft men een andere pelikaan laten komen. De vogel loopt de gehele dag op de boulevard en zoekt daar zijn eigen plekjes op onder het toeziend oog van veel toeristen. Hij laat fotograferen toe, maar zodra iemand het dier aanraakt, trekt het zijn eigen plan en gaat hij er van door!

Het stadje zelf is een doolhof van nauwe witte straatjes en huizen. Het doolhof was bewust zo gecreëerd door de bewoners om eventuele aanvallers van zee –lang geleden- in de war te laten raken. Nu zijn er vooral veel artistieke winkeltjes met schilderijen, juwelen en kleding.

Windmolens op Mykonos

De tweede toeristische bezienswaardigheid zijn de windmolens van het stadje. Deze leveren prachtige plaatjes op voor thuis.  We liepen nog wat verder richting een strandje waar we een aantal uurtjes hebben gelegen. Van het schip kregen we strandlakens mee bij de uitgang voor gebruik op het strand. Zo hoef je zelf geen lakens mee te nemen van huis!

Terug naar het schip besloten we in de vroege avond alvast een hapje te eten op het eiland. Bij een restaurantje met geblokte rode en blauwe tafellakens, namen we een traditionele tzatziki, salade en moussaka. Het Griekse leven was compleet!

‘s Avonds hebben we bij het lidozwembad gezeten waar die avond de HALcats optraden, een band met zangeres die een breed repertoire hebben. Ondertussen werd er gedanst onder leiding van de DJ Mark en zagen we het van een afstandje aan. Wij zijn niet zo van die dansers, dus vandaar.

Wat viel op vandaag:

  • Strandlakens van het schip voor gebruik buiten het schip
  • De HALcats voor een gezellige sfeer in de avond bij het lidozwembad

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)