Blog Cruise met Nieuw Amsterdam – Dag 9 – Kusadasi

Dag 9 donderdag – Kusadasi

Strand!

Kusadasi

Vannacht werden we al rond vijf uur wakker van de misthoorn. Om de tien minuten klonk de hoorn van de Nieuw Amsterdam. Buiten zag je geen hand voor ogen… een mistbank. Na een uur werd het wat rustiger en sliepen we weer in. We waren uiteindelijk al vroeg, zeven uur s ochtends in het Turkse Kusadasi. De bestemming voor mensen die graag Efeze willen bezoeken en het huis van de Maagd Maria.

Voor ons dit keer geen culturele excursie maar een bezoek aan een van de stranden in de stad. Aangezien we Efeze al een keer gezien hadden, leek het ons niet verstandig om met 31C de archeologische vindplaats nogmaals te bezoeken. Na het ontbijt liepen we naar de uitgang op dek A. Daar kregen we op verzoek twee strandlakens mee die genoteerd werden op ons kamernummer. We hadden keuze uit twee opties om bij het strand, Ladies Beach, te komen. De makkelijkste was een van de busjes te nemen of de taxi. We besloten echter om een wandeling er naar toe te maken. Langs de kust liepen we een half uurtje naar het strand toe. Onderwijl kwamen we hotels tegen en woonwijken.

Het langgerekte Ladies Beach (Denizli Beach) is een strand waar je strandstoelen en parasols kan huren maar je hebt er ook losse stukken strand waar je met je eigen parasol kunt gaan zitten. Wij kozen voor wat meer gemak door twee ligstoelen te huren met een parasol. Voor 15 turkse lira waren we klaar en hadden we op de derde rij een plekje uitgekozen. Het strand is niet breed dus feitelijk stond je heel snel in het langzaam aflopende water. Het was een mix van lokale Turkse mensen, mensen uit de hotels in de buurt van het strand en mensen van de cruiseschepen. Na een aantal uurtjes verlieten we het strand en lieten we ons met de taxi naar de cruiseterminal terug rijden.

Een ander schip was die morgen aan de andere kant van de kade komen te liggen, de SeaDream I. Vanaf ons schip konden we mooi zien wat voor faciliteiten de SeaDream I had. Na het opfrissen op ons schip, wilden we nog wat schaaltjes kopen in de bazaar. Het was halverwege de middag en bijzonder rustig bij de winkeltjes. De eigenaren zaten allemaal in het midden van de straatjes verveeld te wachten op toeristen. Jammer, want nu konden we ons niet tussen andere toeristen verstoppen 🙂 en kijken waar wat te koop was.

Op de gok kozen we een winkeltje uit en hadden we 2 schaaltjes voor vijf euro. Geen idee of dit een goede prijs was, maar we waren tevreden en hadden geen zin om 10 winkeltjes af te gaan. Langs de Starbucks liepen we terug naar de Nieuw Amsterdam.

In de avond aten we het Italiaanse Canaletto waar ik weer de heerlijke vissoep met mossel, schelpen en vis erin verwerkt, uitkoos. Het was deze avond drukker dan de 1e avond op het schip toen we ook in Canaletto aten. Maar plek is er vrijwel altijd bij dit restaurant. Daarna vielen we halverwege de show Garage Band binnen waar we de zangers en dansers in pracht en praal konden bewonderen.

Wat viel op vandaag:

  • Klassieke muziek op het achterdek, ook in de avonduren voor een drankje

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)