Blog Cruise met Nieuw Amsterdam – Dag 11 – Zeedag

Dag 11 zaterdag– Zeedag

Kookles

De afstand tussen Santorini en Split is zodanig, dat we een dag op zee nodig hebben om van Santorini naar Kroatië te komen. De tweede zeedag stond voor vandaag op het programma en vanwege twee eerdere dagen op het strand, hield ik het zwembad voor gezien. Vandaag stonden andere activiteiten op het programma. Na het ontbijt liep ik om iets over tien uur in de morgen binnen bij de Queens Lounge – het Culinary Arts Center geheten als er kookworkshops gegeven worden- voor een presentatie over milieuzaken en meer.

De milieuofficier liet in een video aan ons zien wat er zoal gebeurt met al het overgebleven voedsel (samengeperst en indien mogelijk aan de vissen gevoerd), ons afvalwater (waarbij zoveel mogelijk alle vuil eruit wordt gefilterd) en al het andere afval als karton, batterijen en plastic.  Boeiend om te zien dat de Holland America Line alles probeert te recyclen en niets onnodig overboord gaat. Voor degenen die het live willen zien, is er overigens bij elke cruise de mogelijkheid om achter de schermen te kijken (150 dollar p.p.- je moet er wat voor over hebben, maar mij te veel geld). Toch gaf de video en daarna het vragenkwartiertje een goede indruk van de vuilverwerking.  Ook in je hut vindt je een dubbele prullenbak; een voor het papier en een voor het overige vuil. Geweldig toch dat je mag meehelpen aan de recycling, net als thuis?

Culinary Arts Center

In dezelfde ruimte, werd een uurtje later een kookdemonstratie gegeven door de Oostenrijkse hoofdkok, Martin Kusin. Je voelt je alsof je in een echt kookprogramma aanwezig bent met partyplanner Beth en Martin met microfoons op. Ze maakten een Thaise kokossoep en een biefstuk in madeira-saus. Beide vol ingrediënten en vermakelijk om te zien. Het ging wel wat snel, maar de recepten kregen we mee om thuis in een culinaire bui te maken.

Tot slot wilde ik vandaag de kunsttour gaan doen. Deze tour is verkrijgbaar bij het Explorationscafe maar ook thuis op je eigen pc (voor vertrek dus) te downloaden op de site van de HAL. In een half uur tijd wordt je in een podcast langs een aantal kunstwerken geleid en hoor je gesprekken met de kunstenaars en wat hun beweegredenen waren. Erg informatief en een aardige besteding voor liefhebbers om in een uur –uiteindelijk heb je dat met het lopen erbij wel nodig- te doen.

Obers en assistent obers op de trappen van het Manhattan restaurant

Ondanks dat het vandaag niet de echte laatste dag is, pas morgen, werd vandaag beschouwd als afscheidsdag. Voor de Nederlandssprekenden was er daarom een bijeenkomst waarin werd verteld hoe laat en op welke manier iedereen overmorgen het schip af mag. Eerder in de week hadden we al een formulier ingevuld waarop we hadden aangegeven op eigen gelegenheid zo laat mogelijk (lees: negen uur ‘s ochtends) van het schip te gaan. Later in het Manhattan hoofdrestaurant kwamen de koks in een feestelijke optocht binnen waarbij het gebruikelijke servetten-zwaaien is toegestaan 🙂  De obers en assistent obers zongen tot slot een Indonesisch afscheidslied. Genieten was het daarna van de Baked Alaska als toetje.

Wat viel op vandaag:

  • Een leuk gesprek met een nieuw Nederlands personeelslid aan boord in het Manhattan Dining restaurant

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)