Blog Cruise met Nieuw Amsterdam – Dag 4 – Zeedag

Dag 4 Zaterdag – Zeedag, richting Piraeus

Vanmorgen beslisten we zelf hoe laat we wakker wilden worden. Vandaag hoefde er echt niets. Een zeedag stond namelijk op stapel. Deze dag zouden we alleen maar varen en pas morgenochtend zouden we aankomen in Piraeus, de voorstad van Athene. Het ontbijt was nog rustig om negen uur, ik vermoed dat veel mensen later ontbijten en er dus een rush ontstaat zo tegen 10 uur /half 11.

De cruise director, de persoon die voor al het entertainment verantwoordelijk is, Daniel Bernbach, had voor de hele dag zijn best gedaan om een mooi programma te maken. De onderdelen zijn onderverdeeld in vier thema’s:  Our World, Food & Entertaining, Technology en Wellbeing. Afhankelijk van je interesse kan je in een oogopslag in het dagprogramma de Explorer zien wat er in dat bepaalde thema te doen is.  In het Our World thema waren een lezing over een aantal toekomstige excursies, nieuwe cruises in 2013 en 2014, en een praatje over de dag van morgen in Athene. Food & Entertaining bracht een kookworkshop, een fruitbuffet (voor de gezonde toon!), cocktails maken en wijn proeven. Wat wil je nog meer als kookliefhebber?

Computerles

Het Technology thema vind ik zelf een thema waar de HAL goed aan doet, maar het niveau mag hoger. In de computerzaal, met laptops, geeft de technisch expert Frank computerles. Daarbij moet wel gezegd dat een samenwerking met Microsoft is aangegaan. De lessen zitten wel op beginnersniveau: hoe een email versturen in hotmail, bestanden/folders en delen, foto’s bewerken.

Tot slot was er in het Thema Wellbeing vandaag onder andere een meditatie uur, spinning, een tennisopslag-competitie op het sportdek buiten, en een seminar over Tai Chi en acupunctuur. Kortom, gezondheid alom.

Onze dag was vooral erg rustig. In de ochtend waren we bij een bijeenkomst van de Amerikaanse website Cruisecritic. Al maanden van te voren was ik actief op een forum voor deze cruise. Vooral leuk om eens andere verhalen te horen over de cruise, tips te krijgen en een gezellig uurtje met een bezoek van de cruisedirector Dan.

Ligstoelen op Promenadedek

Daarna zochten we een plekje op op het promenadedek, het dek waar je helemaal rond kan lopen. Daar staan namelijk heerlijke ligstoelen van hout waar je een middag zonder problemen doorbrengt. Liefhebbers van het zwembad pakken een ligstoel bij het zwembad achter (alleen toegang voor volwassenen) of het zwembad in het midden van het schip waar kinderen mogen komen.

In de avond bezochten we het Manhattan Dining Restaurant in het thema van New York. We hebben zogenaamde open seating. Dat wil zeggen dat je tussen kwart voor zes en half tien binnen mag komen en zelf je dinertijd elke dag weer kunt bepalen. Het komt soms voor dat je een kleine tien minuten moet wachten als je met z’n twee wilt dineren. Uiteindelijk is er altijd een plek voor je in het twee verdiepingen tellende restaurant.

 

 

 

Wat viel op vandaag:

  • De gehele dag door thee en koffie in het Lido buffetrestaurant

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)