Blog Cruise met Nieuw Amsterdam – Dag 10 – Santorini

Dag 10 vrijdag– Santorini

Witte huizen

Een heerlijke Griekse dag stond op het programma: Santorini. Het eiland is in de eerste plaats een bijzonder eiland. Lang geleden was het een eiland dat ontstaan is door een vulkaanuitbarsting. Cruiseschepen leggen aan in een baai waar je met tenderschepen aan wal wordt gebracht.  Het tenderen was zonder problemen verlopen. We hoefden geen nummer te ontvangen voor een bepaalde tenderboot, want de tenderboten van het eiland zélf brachten ons af en aan zonder vrijwel te hoeven wachten. Dan denk je dat er er bent, maar nee hoor. Dan sta je pas onderaan een gigantische klif waar je ofwel met ezels of lopend of met een kabelbaan naar boven gaat. De meest populaire optie is de kabelbaan en we moesten dan ook even wachten. De kabelbaan ging ondanks een rij die op de kade begon, redelijk snel.

Oia

Daarna wandelden we naar het busstation van het dorp Thira vanwaar de bus zou vertrekken naar een ander stadje op Santorini, namelijk Oia. Van Oia wordt wel gezegd dat het de meest pittoreske plekken van het eiland heeft. Natuurlijk wilden we dat wel zien!  De bus was modern en voorzien van airco. Gelukkig, want de gehele bus zat vol. Voor een bedrag van 1,60 per persoon is het een aantrekkelijke prijs.  In een half uur reden we over het prachtige eiland naar Oia.

Oia

Het stadje was vervuld met helderwitte huisjes en de traditionele kerken met Santorini blauwe koepeldaken. Elke bocht en elk straatje was een ansichtkaart-moment en mijn fotocamera stond geen moment stil. Een uur later waren we voorzien van meer dan genoeg witte en blauwe indrukken.

Met de bus reden we terug naar Thira waar we ook opgestapt waren. Via de straatjes daar liepen we terug naar de kabelbaan. De cabines nemen iedere keer tot 6 personen mee. Een merkwaardig gevoel is het om weer naar beneden te gaan. Net alsof je in een Oostenrijkse bergbahn zit, maar dan in 30 graden!

In de avond hadden we een bijzonder diner: Le Cirque.  Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met het gelijknamige oorspronkelijke New Yorkse restaurant. Inmiddels is het restaurant ook te vinden in Las Vegas en de Dominicaanse Republiek. Het diner werd geserveerd in de Pinnacle Grill waar voor deze avond speciaal servies werd gebruikt. Bijzonder was voor mij de Butternut Squash- een soep van een boterachtige pompoen. Een vrucht die ik overigens niet kende. In de kookdemonstratie eerder die week, werd een bereiding van de soep gemaakt en raakte ik nieuwsgierig. Echt heerlijk. Een andere aanrader was de creme brûlée, waarbij op de bodem van het bakje het recept stond.

 

Le Cirque

Wat viel op vandaag:

  • Le Cirque is culinair genieten in de Pinnacle Grill

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Nieuw Amsterdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)