Cruisereiziger
Overig cruisenieuwsScheepsbezoek

Vijf redenen om te gaan cruisen met Mein Schiff 5

Cruisereiziger Miriam bezocht eind mei de Mein Schiff 5 in Amsterdam. Het cruiseschip klinkt op en top Duits en dat klopt, het schip is van de Duitstalige rederij TUI Cruises. Je reist er voornamelijk met Duitstaligen en dat is voor de één prima, voor de andere cruisereiziger iets lastiger (alhoewel het personeel prima Engels spreekt!). De voordelen waarom je met dit schip moet cruisen zet ik voor je op een rijtje.

1. Premium All Inclusive

Op Mein Schiff 5 geldt voor iedere cruisepassagier het premium all-inclusive concept. De naam ‘Premium all-inclusive’ brengt je misschien in verwarring, maar feitelijk betekent het naar Nederlandse maatstaven een all-inclusive cruise. Je betaalt 1 prijs voor je cruise en daarin zit inbegrepen: fooien, drankjes, bijna alle restaurants en sportfaciliteiten. Wat zit dan nog niet in de prijs? Alleen enkele duurdere dranken vallen hier buiten én de restaurants die zich in het gebied bevinden als het ware ‘achter de diamant’ op het schip. De echte fine dining restaurants en Japanse keuken (Hanami restaurant & Sushi) behoren daartoe. Ook zijn persoonlijke uitgaven zoals in de spa en excursies van het premium all-inclusive uitgesloten. Desondanks zorgt het premium all-inclusive concept ervoor dat je met een lege rekening het schip af kunt aan het einde van je cruise!

2. Sportschip

Sport is in grote mate aanwezig op de Mein Schiff 5. Eén van de blikvangers vind ik het grote 25 meter zwembad! Die zie je zelden op een cruiseschip, behalve bij TUI Cruises. Daarnaast is er nog een aardig groot zwembad, de lagune, met 2 whirlpools.

Uiteraard is er een fitnessruimte met aparte lesruimte. Bovendien is er speciaal voor spinning een unieke plek gevonden: deze ruimte bevindt zich op het dek nabij buitenbar Aussenalster op dek 14. Bij mooi weer worden de deuren opengezet zodat je in de frisse (of warme) buitenlucht kunt spinnen. Naast een reguliere joggingbaan op het buitendek kun je ook gebruik maken van een behoorlijk aantal buiten fitness-apparaten. Overigens heeft de Mein Schiff 5 ook een aantal sportfietsen mee voor eigen excursies.

In de spa wordt gebruikt gemaakt van Duitse producten. Een insider tip voor toekomstige cruisereizigers: bij de spa ligt een lounge (Himmel & Meer) die niet druk bezocht wordt en echt een oase is van rust.  Terwijl je in heerlijke loungebank ligt, heb je een prachtig uitzicht vanaf het 12e dek aan de voorkant van het schip naar de zee. Je mag, ook als je geen spa-gast bent, altijd in deze lounge komen.

3. Lichte en frisse hutten

De Mein Schiff 5 biedt vele typen hutten aan. Kenmerkend is dat ze voorzien zijn van frisse en lichte kleuren en tal van handigheidjes. Er zijn bijvoorbeeld usb aansluitingen en een nespresso machine mét elke dag 2 gratis cups. Bovendien heb je een karaf tot je beschikking die je met water kunt vullen bij een watertappunt op centrale plekken bij de liften.

Een aantal hutten licht ik er voor je uit:

De familiehutten zijn ideaal voor families of voor 4 personen die samenreizen. De buitenfamiliehutten liggen uniek: vooraan op het schip en met een geweldig uitzicht. Het enige kleine nadeel is dat de ramen schuin lopen, maar je hebt behoorlijk wat ruimte in deze hutten die dat weer goed maken. Ook de familie balkonhut is een topper met een heel erg breed balkon. Naast de ruime familiehutten behoort uiteraard een uitgebreid kinderprogramma bij de kinderclubs.

De meest bijzondere hutten zijn de Himmel & Meer suites met een tweede verdieping. De verdieping is een eigen privé terras met onder andere een hangmat. Bij deze 12 bijzondere suites en voor andere (junior) suites op het schip, hoort de speciale X-Lounge met een X-zonnedek.  De junior Suites zijn mooi en licht ingericht.

4. Restaurants

Mein Schiff 5 heeft 12 restaurants waarvan er een aantal nieuw zijn ten opzichte van haar vorige zusterschepen. Het fijne is dat het merendeel van de restaurants op de Mein Schiff 5 inclusief zijn. Hierbij horen uiteraard het buffetrestaurant inclusief typisch Duitse bakkerij, het hoofdrestaurant Atlantik (met drie verschillende soorten gedeelten/keukens), een Italiaanse Osteria (pizza en pasta) en een Bistro. Ook bij Mein Schiff zie je een aantal restaurants die niet inclusief zijn, maar wel verrassingen bevatten. Zo ongeveer ín de diamant bevinden zich deze restaurants. Je vindt er een Surf & Turf restaurant, waarbij enorme stukken vlees tentoongesteld zijn in een vitrine, een Oostenrijks restaurant Schmankerl en een Japans restaurant van de Berlijnse tweesterren kok Tim Raue. Tenminste één kok van zijn restaurant is aan boord aanwezig om de gerechten mede te bereiden.

5.  Kunst

Foto- en kunstliefhebbers zien op de Mein Schiff 5 overal prachtige foto’s. Deze zijn in samenwerking met de Berlijnse fotogalerie Lumas tot stand gekomen. Lumas geeft veel nieuwe talentvolle fotografen een kans om zich te presenteren in inmiddels een van de 40 wereldwijde galerieën. De samenwerking is het meest zichtbaar in de Lumas Galerie op het schip. Ook de trappenhuizen zijn opgesierd door prachtige foto’s van diverse fotografen. Erg smaakvol zijn de overige 6000 kunstwerken op de Mein Schiff 5, vrij rustig van karakter en vaak met een knipoog. Heb je de app geïnstalleerd op je telefoon/tablet, dan kan je aan de hand van de nummering van de kunstwerken meer informatie naar boven halen in de app.

Allesbehalve rustig is dé uitblinker op de Mein Schiff 5: de diamant op het achterdek is voorzien van een rood kunstwerk van papier (de Autumn Tree)  van de Nederlandse kunstenaar Peter Gentenaar. Een heerlijke plek om de dag op dit smaakvolle schip af te sluiten!

Cruises op de Mein Schiff 5 zijn boekbaar bij:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)