Viking Orion in Livorno gedoopt door NASA astronaut

Afgelopen week is het vijfde cruiseschip in de vloot van Viking Ocean Cruises, Viking Orion, officieel gedoopt. De oud-NASA astronaut Anna Fisher fungeerde tijdens de festiviteiten in de Italiaanse havenstad Livorno als doopmoeder. De naam van het nieuwe cruiseschip is een eerbetoon aan het werk van Fisher voor het project van de Orion-verkenningsvoertuigen van de NASA. Speciaal daarvoor waren er ook tientallen vrienden van Fisher, academici, ontdekkingsreizigers en collega-austronauten ter plekke aanwezig.

Viking eerde via een hightech show en een muzikaal concert de Noorse mythologie en de geest van verkenning. De legendarische Britse ontdekkingsreiziger Sir Ranulph Fiennes diende als ceremoniemeester voor het evenement, met onder meer optredens van de Italiaanse tenor Antonio Coriano, de Noorse bukkehornmuzikante Sissel Morken Gullord en de Noorse zangeres Sissel Kyrkjebø. Fisher gebruikte een historische Viking-bijl om een lint door te snijden waardoor een fles Noorse aquavit tegen de boeg kapot werd geslagen.

De 930-passagiers tellende Viking Orion (47.800 brutoton) vaart haar inaugurele zomerseizoen in het Westelijke en Oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het naar het oosten voor de nieuwste routes van Viking in Azië, Australië en Alaska.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.