Cruisereiziger
BestemmingenReisverslag

Nieuw Amsterdam Alaska Liveblog: dag 1 Vancouver

Cruisereiziger Miriam vaart een week mee op de Nieuw Amsterdam op een Alaskacruise. Vanuit Vancouver bezoekt ze Juneau, Skagway, Glacier Bay en Ketchikan.

Vanuit mijn hotelraam in een hotel boven de cruiseterminal kijk ik naar buiten. Ligt de Nieuw Amsterdam er al? Helaas, het is niet de Nieuw Amsterdam, maar wel de Star Princess. Als ik aan de andere kant van het hotel in de lounge naar buiten kijk, zie ik ze liggen; de Nieuw Amsterdam. Mijn thuis voor de komende week als ik een cruise vanuit Vancouver waar ik nu ben, naar Alaska maak. We bezoeken drie havens en de Inside Passage, een natuurgebied met talloze gletsjers.

Het inschepen start vanaf twaalf uur en het is erg druk. Naast de al genoemde Star Princess, ligt ook de Coral Princess aan de kade. Hier in de cruiseterminal van Vancouver volgen alle passagiers dezelfde route, langs beveiliging en strenge douane. Daarna splits je pas op richting het inchecken van je eigen schip. Na welgeteld twee uur sta ik op de Nieuw Amsterdam en loop ik opgewekt naar mijn hut. Een fijne balkonhut met een flink diep balkon. Vanwege de verwachte kou, liggen alvast twee plaids in de hut die ik op het balkon buiten om me heen kan slaan. Voor nu is dat nog even te vroeg, want ik heb trek in een verlate lunch.

Het lido is vrij vol maar bij het zwembad op het middendek zit een hamburger tentje, Dive Inn, waar lekkere burgers met frites gemaakt worden. Ik neem een backflip burger, kip met guacemole. Lekker! Op het Lido dek verkopen de obers zoals gebruikelijk drank- en wijn pakketten. Leuk om te zien dat er een tafel staat met echt Alaskaans bier.

De veiligheidsoefening vindt verlaat plaats. Om vier uur ‘s middags zijn nog niet alle gasten aan boord vanwege de drukte bij het inchecken. Het is al wel gezellig op het promenadedek waar al behoorlijk wat mensen zich verzameld hebben voor de veiligheidsoefening. Ik ontmoet een aantal Vlamingen die eergisteren in Vancouver zijn aangekomen met een groep. Zij bezochten onder andere Stanley Park, met een gave hangbrug. Een aanrader. Ondertussen zien we de watervliegtuigen opstijgen even verderop. Tegenover de cruisterminal ligt namelijk de Sea Plane terminal waar de gehele dag door watervliegtuigen vertrekken naar vele bestemmingen. Wat is Vancouver toch een mooie plek om je cruise te starten!

Om vijf uur vindt dan toch de oefening plaats. Helaas zijn er wat laatkomers. Degenen die er trouwens echt niet bij kunnen zijn door het late inschepen, zullen vlak voor vertrek in het theater nog een briefing krijgen. Na de veiligheidsoefening wachten we allemaal geduldig op het vertrek van de Nieuw Amsterdam. En ja hoor, kapitein Van Donselaar gooit de trossen los. We vertrekken en draaien met onze achterkant nog even. Achter ons volgt snel de Star Princess en in een stoet, wij achter de Coral Princess aan, varen we Vancouver uit. Op naar Alaska!

Bekijk hier de uitgebreide video van het vertrek uit Vancouver.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)