Binnenkijken op MS Grace: ruimte en luxe

Riviercruiseschip Grace*****+(van Scylla AG) is op uitnodiging van Friendship Cruises drie dagen te bewonderen in Zaandam, Zwijndrecht en Rotterdam. De Grace is een schip uit 2016 van 135 meter lengte met veel ruime suites aan boord. Daardoor reis je met maximaal 142 gasten op dit schip, in de Coronatijd zelfs nog minder, namelijk 95 gasten. Vrijwel identieke schepen zijn het MS Inspire, MS Joy en MS Savor. 

Esther bracht een bezoek in Zaandam aan de Grace en maakte onderstaande foto’s.  Dank! 

Welkom!

De Grace heeft drie binnendekken voor passagiers en een zonnedek. Bij binnenkomst in de hal zit een receptie en een winkeltje. Met de trappen of met de lift aan de zijkant, kan je vanaf hier naar de diverse dekken.

Op het onderste dek (Smaragddek) liggen 10 reguliere tweepersoons hutten met een hoog raam aan de bovenkant. Op dit dek bevinden zich ook 8 unieke tweelaagse suites, waarbij je ‘boven’ een zitje hebt en een panoramische schuifpui. Op de twee dekken daarboven liggen de andere suites.

Op het Ruby dek liggen vrijwel alleen maar suites (21 m2), voorzien van Frans balkon en schuifpui. De allermooiste suites liggen op het Diamantdek; de 22 mastersuites van 28 m2 hebben een zitje, ruime badkamer en een dubbele schuifdeuren met Frans balkon. Tot slot zijn er nog wat kleinere minisuites, aan het begin van elke gang van 17 m2. Uiteraard vind je in elke kamer een flatscreen tv, minibar, kluisje, föhn, airco en badkamer.

Ontspanning

Aan boord kan je verder ontspannen op het zonnedek waar zich een puttinggreen bevinden, zitjes en een klein zwembad. Vanwege de Corona maatregelen aan boord zijn de massage en kapsalon gesloten. Je kunt wel gebruik maken van de fitnessruimte, op aanvraag. Wil je in het kleine zwembad op het zonnedek, dan mag dat alleen door mensen uit dezelfde kamer.

Restaurants en lounge aan boord

De lounge en het restaurant liggen aan de voorkant van het schip, beide bereikbaar met trap en lift. Aan de achterkant van de Grace ligt een klein specialiteitenrestaurant.

Routes

De Grace vaart diverse routes vanuit Nederland naar o.a. Duitsland en België. Wanneer de reis elders start, is busvervoer inbegrepen. Een 8-daagse cruise op de Grace start bij €1198 per persoon.

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.