Cruisereiziger
CruiseschepenScheepsbezoek

Scheepsbezoek MS Prinsendam: een charmant schip

Het MS Prinsendam meerde dit jaar meerdere keren aan in Amsterdam. Het unieke kleinste schip van de Holland America Line was deze week decor voor een concert van het Grachtenfestival. Het MS Prinsendam (37.983 brutoton, 835 passagiers) vaart mooie langere routes waarbij vooral kleinere havens worden aangedaan. Je zult daarom niet snel een achtdaagse cruise met de Prinsendam kunnen maken. Vanaf volgend jaar vaart ze vanuit IJmuiden.

MS Prinsendam
MS Prinsendam

Rondgang door het schip

Aan boord valt direct de charme van het kleine cruiseschip op. In een mum van tijd ken je de weg. Op de negen passagiersdekken zijn afwisselend hutten en faciliteiten te vinden. Bijzonder is de nummering van de hutten. De hutten die beginnen met een 0 of 1 liggen op de hoogste dekken in plaats van traditioneel op de laagste dekken. Van onder naar boven vind je op het Dolphindeck en het Maindeck binnen- en buitenhutten.  Daarna ligt op het Lower Promenade Deck het hoofdrestaurant en enkele binnen- en buitenhutten.  Op het Promenadedek is het gezelligheid troef met casino en lounges. De twee dekken daarboven bevatten de balkonhutten en suites. Het sportdek met zwembad en observationdeck liggen het hoogst.

Eten en drinken

ms Prinsendam- lido buffetHet Lido buffet restaurant heeft overdag meer dan genoeg keuze. Er is aan een zijde een buffeteiland waar je helemaal rondom kan lopen. Het restaurant heeft rotan stoelen die Indonesisch aandoen. je waant je bijna in tropische oorden met de bemanning die veelal uit Indonesië en de Filipijnen afkomstig zijn. ‘s Avonds kan er gedineerd worden in de vrij nieuwe wintertuin die dan fungeert als het Italiaanse restaurant Canaletto.

Prachtig en intiem is de Pinnacle Grill. Met een wat groter gezelschap is het mogelijk om een soort van privé te dineren in een halfronde inham. Een aanrader! Uiteraard wordt ook op dit Holland America schip Le Cirque gehouden, een diner bedacht en ontwerpen door het meest legendarische restaurant in New York. Het hoofdrestaurant heet La Fontaine, waar Rudi Sodamin en onder andere Jonnie Boer verantwoordelijk zijn voor het menu.

Ontspanning

Door de kleinschaligheid van het schip lukt het snel om een gezellige bar te vinden. In de Oakroom is een ouderwetse open haard waar het schilderij van onze voormalige koningin hangt. De prachtige sfeervolle Oakroom loopt over in de Explorer’s lounge waar bibliotheekboeken en internet geraadpleegd kunnen worden. En voor de puzzelliefhebbers: de tafel waar traditionele legpuzzels gemaakt worden, is ook hier aanwezig. Ben je nog niet zo digitaal handig met computeren, volg dan eens een les in de Digital Workshop. Nog steeds zijn de lessen zeer populair. Kookliefhebbers komen aan hun trekken in het Culinary Arts Center waar demonstraties of workshops worden gegeven.

MS Prinsendam - poolHet cruiseschip heeft op het middendek een mooi zwembad en een whirlpool. Het zwembad bestaat feitelijk uit twee rondingen. Eentje met ondiep water om een boek te lezen en een diepere voor badderen. Op het achterdek is een rechthoekig zwembad waar je een baantje kan trekken. Deze ligt naast de fitnesszaal, sauna en prachtig klassieke spa.

In de avond

‘s Avonds is het gezellig in het intieme theater Showroom at Sea waar gemakkelijke bankjes en zetels zijn. Om en om staan er tafeltjes waar je je drankje kunt neerzetten. Het theaterpodium is uiteraard kleiner dan het gemiddelde podium bij de andere HAL schepen. Het hoger gelegen Crow’s Nest is tegelijkertijd naast een lounge met uitzicht, ook de pianobar waar op verzoek nummers gespeeld worden door de pianist.

Kortom

Het MS Prinsendam heeft een indruk achtergelaten van een charmant intiem schip. Door de kleinschaligheid en de aard van de reizen is het echt een schip voor langere reizen waarbij je je medepassagiers gemakkelijk leert kennen.

Voor meer info over het schip ga je naar de scheepspagina van het MS Prinsendam.Op de Flickr-pagina van Cruisereiziger vind je de foto-reportage  waar je meer foto’s ziet.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)