Cruisereiziger
Scheepsbezoek

10 nieuwe voorzieningen aan boord van Independence of the Seas

Afgelopen zondag arriveerde, na een 15-daagse transatlantische oversteek vanuit haar thuishaven Southampton, het cruiseschip Independence of the Seas in het Amerikaanse Fort Lauderdale. Het cruiseschip uit de Freedom-klasse van Royal Caribbean International heeft net een lang zomerseizoen in Europa achter de rug. Vanuit Florida gaat het in haar winterseizoen korte cruises maken naar Mexico, Bahama’s (privé-eiland Coco Cay), Haïti en Jamaica. Het vertrek uit Europese wateren is niet voor lang, want volgend jaar mei komt ze voor het 11e jaargang weer terug in de Engelse havenstad.

De Independence of the Seas is een van de populairste cruiseschepen die vanuit Engeland vaart. Liefkozend ‘Indy’ genoemd, en trekt het zowel jong als oud aan. Niet zo gek, want het was één van de eerste schepen in Europa die was uitgerust met bijvoorbeeld een klimwand, een ijsbaan, FlowRiders surfsimulatoren en glijbanen. Om zijn huidige status niet te verliezen onderging het in 2008 gebouwde schip eerder dit jaar een miljoenen dollars kostende renovatie als onderdeel van Royal Caribbean’s ‘Amplified’ programma. Dit resulteerde tot tal van nieuwe voorzieningen aan boord.

Cruisereiziger Marco was onlangs te gast op de opgefriste Independence of the Seas tijdens haar bezoek aan Rotterdam om met eigen ogen de nieuwigheden te ervaren.

Sky Pad

De letterlijk en figuurlijk meest in het oog springende feature na het 4 weken durende droogdok is de Sky Pad. Het oorspronkelijke idee om trampolines te introduceren was afkomstig van Britse reisagenten. Royal Caribbean bracht het idee naar een next level door er een bungee element en virtual reality aan te voegen waardoor het een WOW-gevoel moet creëren.

De Sky Pad is gelegen aan de achterzijde van het schip, tussen de Flowriders en het sportveld. Bovenop het schip bevindt zich een indrukwekkende oranje bal met daarin 4 trampolines. Je wordt vastgemaakt in een tuigje met bungee elastieken, waardoor je zonder veel moeite kan springen, en krijgt een virtual reality headseat op. Je kan kiezen uit 3 virtual reality ervaringen, een candy crush-achtige spel, een pop video en een gevecht met buitenaardse wezens. Elke optie duurt 2,5 minuut. Je moet minimaal 7 jaar oud zijn om met een VR-set te mogen springen.

Naar verwachting zal de gratis Sky Pad vooral onder kinderen een hit worden. Dat bleek al wel uit de lange wachtrij voor de attractie.

Splashaway Bay/Perfect Storm

Voor liters waterpret kunnen de kids terecht in het nieuwe interactieve waterpark Splashaway Bay, dat groter is dan ooit. Het is de vervanger van H2O Zone. Het is voorzien van kleurrijke glijbanen, waterkanonnen, fonteinen, zwembaden, bubbelbaden en de favoriete wateremmer voor de kleine cruisereizigers.

Oudere kinderen en natuurlijk ook volwassenen kunnen zich uitleven in The Perfect Storm, een nieuwe set van glijbanen die een hoogte bestrijken van 3 verdiepingen. Terwijl je het tegen elkaar opneemt kan je door de deels doorzichtige buizen genieten van het prachtige uitzicht totdat je uitkomt bij de Typhoon en Cycloon glijbanen.

Laser Tag

Ook bij minder mooi weer zijn er binnen genoeg mogelijkheden tot actie waaronder de debuterende (gratis) Laser Tag: Battle for Planet Z. Studio B is s’avonds de plek aan boord voor prachtige ijsshows, maar overdag wordt het omgetoverd tot een speelveld waar je kan lasergamen. Het glow-in-the-dark effect moet het een geheel nieuwe dimensie geven. Helaas kon ik er zelf geen blik op werpen omdat Studio B tijdens mijn bezoek was gesloten.

Puzzle Break / Observatorium

Net als in Nederland zijn Escape Rooms in het buitenland ook erg populair. Op de plek van de trouwkapel op de Independence of the Seas, is er een heuse escape room gemaakt met als thema sterrenwacht. Je kunt er met een groepje van maximaal zes personen een uur lang ($19.99 p.p. en ouder dan 14 jaar) worden opgesloten om je weg al puzzelend naar buiten te vinden. Een telescoop, boekenplanken en een tafel zijn de enige ingrediënten om puzzels op te lossen en sloten te openen. Wie durft 🙂 ?

Playmakers Sports Bar & Arcade

De geweldig nieuwe sportbar heet Playmakers. Dit is echt dé plek voor sportliefhebbers, zoals ik.  Je kunt er lekker wat drinken en ondertussen naar 1 van de 35 tv schermen naar je favoriete sport kijken. Er is een arcade met coole spelen, je kunt er poolen en na het ‘sporten’  een hapje eten zoals een Playmaker Hamburger, kippenvleugeltjes of popcorn. Overal zijn zitplekken en de halve cirkelvormige bar is perfect om een biertje te drinken. Op de Symphony of the Seas werd deze bar voor het eerst geïntroduceerd en daar is het ook een enorm succes.

Izumi Hibachi

Niet nieuw voor Royal Caribbean, maar wel voor de Independence of the Seas is het populaire sushi/hibachi restaurant Izumi Hibachi. Het vervangt het restaurant Sabor. Met maar liefst 5 hibachi tafels en een sushi-bar is het gelijk de grootste Izumi in de vloot. Het gooien van garnalen, het hakken van de rijst…het is allemaal onderdeel van de belevenis waarbij het eten voor je neus op spectaculaire wijze wordt klaargemaakt. Een absolute garantie voor succes op de Indy. Izumi is open voor lunch en diner.

Fish & Ships

Het meest populaire fastfood in Engeland is nog steeds fish & chips. Royal Caribbean speelt hierop op de Independence of the Seas in met de nieuwe eetgelegenheid Fish & Ships (nee, geen schrijffout). Pal naast het zwembad gelegen kan je er ‘s middags en ‘s avonds na een frisse duik terecht voor in beslag gedoopte en gefrituurde kabeljauw in combinatie met gefrituurde aardappelfrieten, maar bijvoorbeeld ook schelvis en calamari. Dit alles spoel je natuurlijk weg met een koud biertje. Je betaalt wel extra voor de gerechten, tussen 3 en 10 dollar.

Sugar Beach

Een paradijs voor kinderen is de nieuwe snoepwinkel Sugar Beach op de Royal Promenade. In de kleurrijke winkel worden populaire zoete lekkernijen verkocht. Tevens is er een breed assortiment aan zelfgemaakt vers ijs aanwezig.

Panoramic Oceanview hutten

Na de renovatie beschikt de 4.370 passagiers tellende Independence of the Seas over 107 nieuwe hutten. De meest bijzondere aanvullingen zijn de Panoramic Oceanview hutten, de buitenhutten met glazen ramen van de vloer tot het plafond die zorgen voor een spectaculair uitzicht. Tijdens mijn bezoek was het gehele schip volgeboekt, waardoor het niet mogelijk was om een kijkje te nemen in deze bijzondere hutten.

Wil jij alle nieuwe voorzieningen op de Independence of the Seas zelf ervaren? Cruises zijn o.a. boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!