Ponant annuleert cruise na schade aan Le Soléal

De Franse cruisemaatschappij Ponant heeft donderdag bekendgemaakt dat haar cruiseschip Le Soléal woensdag tijdens de Kirke Passage in Chili schade heeft opgelopen aan een van de propellers. Het schip werd op het moment van het technische incident bestuurd door een Chileense pilot conform maritieme regels in de regio. Volgens de rederij is de veiligheid van de gasten en bemanning nooit in gevaar geweest. Le Soléal kon op eigen kracht haar weg vervolgen naar Puerto Natales waar het momenteel is aangemeerd.

Om de exacte impact van de schade te bepalen en noodzakelijke reparaties uit te voeren is besloten om Le Soléal tijdelijk uit de vaart te halen. Op dit moment heeft dit alleen gevolgen voor de eerstvolgende cruise met vertrek op 20 november vanuit Ushuaia die inmiddels is geannuleerd. De passagiers voor deze cruise zullen worden benaderd. Ze krijgen alternatieven en een tegemoetkoming aangeboden. Vooralsnog keert Le Soléal op 30 november weer terug met wederom een cruise vanuit Ushuaia.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!