Cruisereiziger
Eerste stuk staal

Eerste stuk staal gesneden voor nieuwste en grootste Carnival cruiseschip

Donderdag is het eerste stuk staal gesneden voor het eerste LNG cruiseschip van Carnival Cruise Line. Het tevens grootste cruiseschip (180.000 ton, 5200 passagiers) wordt gebouwd bij Meyer in het Finse Turku. De ceremonie markeerde de bouwstart van het nog naamloze cruiseschip dat in 2020 wordt opgeleverd. Een tweede schip, dat de 50e verjaardag van Carnival Cruise Line markeert, volgt in 2022. 

Tijdens de ceremonie werd ook een nieuwe boegschildering onthuld: een blauw met rood en wit design dat de maritieme traditie eert. 

Carnival Corporation heeft in totaal 6 LNG schepen besteld bij Meyer. Moedermaatschappij Carnival wil daarmee haar vloot ‘vergroenen’. Het eerste schip is de serie is de AIDAnova.

Het schip zal vanaf 2020 vanuit Florida, Port Canaveral, gaan varen. Over een paar weken zal in begin december de naam (update: Het schip zal Mardi Gras gaan heten) worden bekend gemaakt. In januari volgen meer details over de routes en later in 2019 meer over de culinaire opties en entertainment mogelijkheden. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Eerste stuk staal gesneden voor nieuwste en grootste Carnival cruiseschip

  • mogen wij met zijn 2 tjes mee met de proefvaart??

  • SCHIP ?
    Het lijkt wel op een varend flatgebouw met zijn tamelijk gedrongen Carnival schoorsteen die blijkbaar niet hoger mocht zijn om onder eventueel (te) lage bruggen door te kunnen varen. Ik hoop dat er wel betaalbare éénpersoons hutten aan boord zullen zijn of wordt het meer een familie pretpark. En wanneer bouwt men een 200.000 plus schip voor Carnival – nu nog het domein van RCI – of is dit een voorbode van alweer een “obesitas” drijvend resort. Of de aanleghavens echt staan te wachten op zo’n megaschip valt te betwijfelen, menige winkelier of inwoner heeft weleens zo zijn bedenkingen als er meerdere aankomen bleek uit gesprekken in o.a. Curaçao, we wachten maar af…

Reacties zijn gesloten.