Eerste stuk staal gesneden voor nieuwste en grootste Carnival cruiseschip

Donderdag is het eerste stuk staal gesneden voor het eerste LNG cruiseschip van Carnival Cruise Line. Het tevens grootste cruiseschip (180.000 ton, 5200 passagiers) wordt gebouwd bij Meyer in het Finse Turku. De ceremonie markeerde de bouwstart van het nog naamloze cruiseschip dat in 2020 wordt opgeleverd. Een tweede schip, dat de 50e verjaardag van Carnival Cruise Line markeert, volgt in 2022. 

Tijdens de ceremonie werd ook een nieuwe boegschildering onthuld: een blauw met rood en wit design dat de maritieme traditie eert. 

Carnival Corporation heeft in totaal 6 LNG schepen besteld bij Meyer. Moedermaatschappij Carnival wil daarmee haar vloot ‘vergroenen’. Het eerste schip is de serie is de AIDAnova.

Het schip zal vanaf 2020 vanuit Florida, Port Canaveral, gaan varen. Over een paar weken zal in begin december de naam (update: Het schip zal Mardi Gras gaan heten) worden bekend gemaakt. In januari volgen meer details over de routes en later in 2019 meer over de culinaire opties en entertainment mogelijkheden. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

2 gedachten over “Eerste stuk staal gesneden voor nieuwste en grootste Carnival cruiseschip

 • 17 november 2018 om 14:28
  Permalink

  mogen wij met zijn 2 tjes mee met de proefvaart??

 • 18 november 2018 om 15:54
  Permalink

  SCHIP ?
  Het lijkt wel op een varend flatgebouw met zijn tamelijk gedrongen Carnival schoorsteen die blijkbaar niet hoger mocht zijn om onder eventueel (te) lage bruggen door te kunnen varen. Ik hoop dat er wel betaalbare éénpersoons hutten aan boord zullen zijn of wordt het meer een familie pretpark. En wanneer bouwt men een 200.000 plus schip voor Carnival – nu nog het domein van RCI – of is dit een voorbode van alweer een “obesitas” drijvend resort. Of de aanleghavens echt staan te wachten op zo’n megaschip valt te betwijfelen, menige winkelier of inwoner heeft weleens zo zijn bedenkingen als er meerdere aankomen bleek uit gesprekken in o.a. Curaçao, we wachten maar af…

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.