Port Canaveral wordt thuisbasis eerste LNG-schip Carnival

Carnival Cruise Line heeft een principe-overeenkomst bereikt met de havenautoriteiten van Canaveral voor de bouw van een nieuwe, moderne cruiseterminal die als thuishaven kan dienen voor haar nieuwe cruiseschip (180.000 brutoton) dat in 2020 in de vaart komt. Het wordt het grootste schip dat ooit is gebouwd voor de Amerikaanse cruisemaatschappij. Het wordt ook het eerste cruiseschip met thuisbasis in Noord-Amerika dat volledig zal opereren op LNG.

‘We zijn zeer blij met het vooruitzicht dat we ons grootste schip kunnen huisvesten in Port Canaveral, al meer dan 25 jaar een gewaardeerde partner. Port Canaveral is gemakkelijk bereikbaar vanuit heel Zuid-Oost Amerika met uitstekende faciliteiten en vriendelijk personeel. Het is een van onze populairste en snelstgroeiende thuishavens’, aldus Carnival-president Christine Duffy. Op dit moment varen al 3 Carnival-schepen vanuit Port Canaveral, goed voor 650.000 passagiers per jaar.

De start van de bouw van het schip, dat nog geen naam heeft, begint in november van dit jaar met het snijden van het eerste stuk staal op de scheepswerf Meyer Turku in Finland. Meer details over het schip en de te varen routes zullen naar verwachting in 2019 bekend worden gemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​