Nieuw cruiseschip Princess Cruises krijgt naam Enchanted Princess

Het vijfde cruiseschip van Princess Cruises in de Royal-klasse krijgt de naam Enchanted Princess. Dat heeft de Amerikaanse cruisemaatschappij maandag bekendgemaakt. Het nieuwbouwschip komt naar verwachting op 15 juni 2020 in de vaart en start met een serie cruises in Europa. Op 8 november 2018 start de verkoop voor haar inaugurele seizoen.

De Enchanted Princess krijgt het beste van haar zusterschepen Royal Princess, Regal Princess, Majestic Princess en Sky Princess (debuut in oktober 2019). Daarnaast zullen er nieuwe, unieke voorzieningen worden toegevoegd op het gebied van dineren, ontspanning en entertainment. Meer details zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

‘De naam Echanted Princess is boeiend en symboliseert de elegantie en gratie van ons nieuwe schip, dat nog meer reizigers zal introduceren in het plezier en de waarde van cruisen’, aldus de president van Princess Jan Swartz over het 3.660 passagiers tellende schip (143.700 brutoton) dat door Fincantieri in Monfalcone wordt gebouwd.

De Enchanted Princess is e e n van de 5 nieuwbouwschepen in 6 jaar tijd. Naast nog een zesde Royal-klasse schip in 2022 staan er ook nog twee nieuwe LNG gedreven cruiseschepen in de planning. Op dit moment bestaat de vloot van Princess Cruises uit 17 cruiseschepen die over de gehele wereld varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!