AIDAnova voor 2e maal vertraagd

Scheepsbouwer Meyer Werft heeft vandaag te kennen gegeven dat de AIDAnova nog niet gereed is om aan rederij AIDA Cruises over te dragen. De planning is dat pas op 19 december 2018 de eerste passagiers op Tenerife kunnen inschepen. De officiële maidenvoyage zou op 2 decmber vertrekken vanuit Hamburg en 10 dagen later op 12 december op Tenerife eindigen.

Meyer zegt in een verklaring dat het eerste LNG schip een uiterst complex en innovatief prototype is. De werf heeft nog wat tijd nodig om alles af te maken en de laatste tests te voltooien. Zo zal de AIDAnova nog vertrekken voor een serie testvaarten vanuit Eemshaven. Naar verwachting zou dat vandaag op vrijdag plaats vinden.

In haar eerste seizoen vaart de AIDAnova naar Madeira en de Canarische Eilanden tijdens 7-daagse cruises. De cruises vertrekken vanuit Gran Canaria en Tenerife en doen 5 eilanden aan waaronder Madeira, Lanzarote en Fuertaventura:

Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkel
DreamlinesKrasZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.