Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenScheepsbezoek

10 redenen om te gaan cruisen met de nieuwe Carnival Horizon

Hoe is het aan boord van een cruiseschip van Carnival Cruise Line? Die vraag hebben we onszelf de afgelopen jaren regelmatig gesteld. Recent kreeg ik, cruisereiziger Marco, de gelegenheid om een antwoord te krijgen op die vraag door een scheepsbezoek aan het nieuwste cruiseschip van de Amerikaanse rederij, de Carnival Horizon. Dat ik daarvoor op en neer moest vliegen naar Barcelona had ik er graag voor over. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een cruiseschip van Carnival Cruise Line in Europa vaart. Moedermaatschappij Carnival Corporation zet in ons werelddeel namelijk vol in op haar cruisemerken Costa Cruises en AIDA Cruises en dat blijkt best jammer. De Carnival Horizon voelt namelijk vanaf het eerste moment anders dan anders aan: familiair, traditioneel met een moderne twist maar bovenal heerlijk Amerikaans.

Na een verkenningstocht van enkele uren ben ik tot de volgende 10 redenen gekomen om enthousiast te worden over het cruisen met het tweede cruiseschip in de Vista-klasse van Carnival Cruise Line, de Carnival Horizon.

1. Amerikaanse gastvrijheid

Bij het inschepen persoonlijk verwelkomd worden door de cruisedirector. Een dergelijke warme ontvangst ken ik eigenlijk alleen van Disney Cruise Line en kleinere cruiseschepen in het luxe segment, maar niet op een groot cruiseschip met bijna 4.000 passagiers. Het vriendelijke onthaal wordt eigenlijk mijn gehele bezoek doorgezet, van de vrolijke klanken van de DJ in het Atrium tot de enthousiaste bemanningsleden die je graag van dienst zijn en wegwijs maken op het schip. Alles en iedereen straalt plezier uit. De cruiseschepen van Carnival worden dus niet voor niets ‘fun’ schepen genoemd.

2. St Jude’s Dreamscape

De meeste foto’s die ik aan boord van de Carnival Horizon heb gemaakt zijn van de Dreamscape, een enorme LED trechtervormige sculptuur in het Atrium waarop meer dan 100 afbeeldingen de gehele dag doordraaien afhankelijk van het tijdstip, de haven of gelegenheid. De eye-catcher is drie dekken hoog en bestaat uit 2.000 flexibele LED-tegel die speciaal voor het schip zijn gemaakt. Op de Dreamscape worden ook de kunstwerken van patiëntjes van de St. Jude Children’s Research Hospital, een van de goede doelen die Carnival ondersteunt, getoond. Een mooi gebaar, dat het Atrium letterlijk en figuurlijk kleur geeft.

3. Dr Seuss Waterworks

In Nederland misschien minder bekend, maar Dr. Seuss (een oud kinderboekenschrijver) is een icoon in Amerika. Carnival werkt al enige tijd samen met het merk via kinderactiviteiten en evenementen. Dit is op de Carnival Horizon uitgebreid met een gloednieuw waterpark genaamd Dr. Seuss WaterWorks. Het bestaat uit meerdere glijbanen zoals de Fun Things glijbaan, geïnspireerd op de figuren Thing 1 en Thing 2, met speciale lichteffecten en de overdekte glijbaan The Cat in the Hat met snelle kolken en bochten. Daarnaast komen de vrolijke karakters van Dr. Seuss tot leven bij de diverse waterspelen.

4. Skyride

Een van de letterlijke hoogtepunten aan boord van het nieuwe cruiseschip Carnival Vista is zonder twijfel de unieke Skyride. Er zijn er slechts 2 van op zee. De eerste debuteerde eerder op zusterschip Carnival Vista. Het gaat om een ligfiets op een monorail waarmee je je begeeft op een parcours van 240 meter lang. Je kan dit alleen doen en ondertussen rustig genieten van het panoramisch uitzicht of er een race van maken tegen een andere passagier. Er kunnen snelheden worden behaald van 40 kilometer per uur. Voor ons Nederlanders altijd goed om te weten dat het gebruik gratis is. Je kan dus zo vaak gaan als je wilt!

5. South Beach Serenity

Vervelen is er niet bij op de Carnival Horizon. Het entertainmentteam van Carnival werkt op volle toeren, dag en nacht. Carnival begrijpt dat je soms even wilt ontsnappen aan de levendigheid bij het zwembad of bij de bars. Speciaal daarvoor is de Serenity gecreeerd, een oase van rust aan de voorkant van het schip. Dit gratis zonnedek is alleen toegankelijk voor volwassenen (vanaf 21 jaar). Overdag is het de ideale plek om rustig een boek te lezen of gewoon te genieten van de zon, op een ligstoel of samen op een loveseat. ‘s Avonds verandert de Serenity in een club a la South Beach in de buitenlucht met bar.

6. Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que Smokehouse

Barbecueën is in Amerika een serieuze zaak. Het mag dan ook geen verrassing heten dat er op de Carnival Horizon zich een heuse Bar-B-Que Smokehouse bevindt met zowel een indoor- als een buitengedeelte. Tijdens mijn lunch geniet ik in het sfeervolle specialiteitenrestaurant van een van de heerlijke barbecue gerechten geserveerd op basis van de recepten van de Amerikaanse televisiekok Guy Fieri, die aan boord ook al de burgertent ‘Guy’s Burger Joint’ heeft. Het vlees wordt ter plekke op een traditionele manier bereid. Dat geldt ook voor het ambachtelijke bier bij ‘Pig & Anchor’, dat direct aan boord wordt gebrouwen. Op zee- en inschepingsdagen kan er gratis worden geluncht, ‘s avonds worden er a la carte prijzen gehanteerd.

7. Intelligente liften

Een interessante technische innovatie op de Carnival Horizon zijn de ‘intelligente’ liften. Passagiers kunnen voor aanvang in de liftlobby op een display aangeven naar welk dek ze willen gaan. Het systeem geeft vervolgens op basis van een letter aan welke lift rechtstreeks naar het gewenste dek zal gaan. Op een scherm wordt een overzicht getoond welke liften zijn gereserveerd voor welke dekken. In de lift zelf zijn geen knoppen meer te vinden. Het nieuwe ontwerp is er op gericht om passagiers effectiever en sneller op hun bestemming te krijgen. Het ontbrak me helaas aan tijd om uitgebreid te testen of dit inderdaad het geval is, maar ik vind het in ieder geval een boeiende ontwikkeling die bij succes vast opvolging krijgt.

8. Family Harbor

Families staan hoog in het vaandel bij Carnival. Exclusief voor de Vista-klasse schepen is de Family Harbor ontworpen, een ruimte op het schip met speciale familiehutten zoals familiesuites voor 5 gasten en 2 badkamers en nieuwe verlengde balkonhutten aan de achterzijde van het schip. De hutten hebben o.a. kindvriendelijke toiletspulletjes, badjassen en slippers. Allen hebben een kleurrijk nautisch thema. De families hebben exclusief toegang tot de Family Harbor Lounge, ontworpen als familieplek met grote televisies en gratis ontbijt en snacks, en een familie-congierge die kan helpen bij allerhande vragen.

9. Tropische Havana hutten

Aan de achterzijde van de Carnival Horizon bevindt zich het bruisende Havana gedeelte met extra nieuwe hutten met een levendig interieur dat doet denken aan de Cubaanse hoofdstad. Met name de hutten met grote buitenruimte inclusief loungebedden en schommelstoel grenzend aan de promenade, de Havana Cabana’s, bevallen mij zeer. Passagiers in de Havana-hutten hebben tot 18:00 uur exclusieve toegang tot de Havana-sectie met een eigen Cuba-themabar en zwembad. Alleen kinderen die 12 jaar of ouder zijn mogen in een Havana-hut verblijven. In de avond wordt het een echte hotspot met Cubaanse live-muziek.

10. Bonsai Teppanyaki

Op alle grote cruiseschepen vind je tegenwoordig wel een Teppanyaki restaurant. Een dergelijk specialiteitenrestaurant ontbrak nog op cruiseschepen van Carnival. Daar is met de Carnival Horizon verandering in gekomen. Bonsai Sushi/Teppanyaki huisvest op het promenadedek zowel een sushi-restaurant als het eerste Teppanyaki restaurant van Carnival Cruise Line. In een mooi ontworpen ruimte staan twee achtpersoons tafels rondom Japanse hibachi grill stations. Je betaalt wel een toeslag voor dit restaurant. Daarbij is inbegrepen een drie gangenmenu en een show van de koks gedurende het diner.

Na haar doop op woensdag 23 mei is de Carnival Horizon haar inaugurele zomerseizoen van 4- en 8-daagse cruises naar Bermuda en de Caribbean vanuit New York gestart. Daarna vindt de repositionering plaats naar Miami waar ze het gehele jaar door 6- tot 8-daagse reizen gaat maken naar de Caribbean, te beginnen op 22 september 2018. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze eerste cruise vanuit Miami.

Wil jij cruisen met de nieuwe Carnival Horizon in de Caribbean? Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

4 gedachten over “10 redenen om te gaan cruisen met de nieuwe Carnival Horizon

  • Heel leuk artikel! Puntje 7 over de efficiënte liften kan ik beamen, een stuk kortere wachttijd dan ik gewend ben van de andere Carnival schepen, dus top! Ik heb nooit langer dan een of twee minuten te hoeven wachten.

    • Dank je wel Noelle, ook voor je toevoeging. Leuk om de eerste echte ervaringen mee te krijgen en dat deze zo succesvol zijn. Dat gaat vast breder worden uitgerold. Gr, Marco

  • Leuk dat jullie (ook) zo enthousiast zijn en ook leuk om Marco te ontmoeten aan boord!
    Groet,
    Daphne Broens

    • Dank voor je berichtje Daphne. Het was wederzijds!

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger