Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 1 Civitavecchia

Foto: Oceania Cruises

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.

De 10-daagse cruise start in de Italiaanse havenstad Civitavecchia. Het is de aanlegplaats voor cruiseschepen met als bestemming Rome, dat (met de trein) in ongeveer 1 uur bereikbaar is. Van ver zagen we de Nautica al aanvaren.

wpid-20140516_095838.jpgOmstreeks het middaguur arriveert de Nautica van Oceania Cruises in de haven. Het meert aan naast de Golden Iris (Manu Cruises), Grand Holiday (Iberocruceros), MSC Lirica, Serenade of the Seas, Celebrity Eclipse en Emerald Princess.

062 Civitavecchia NauticaEven voor 15:00 uur kunnen we inchecken in de geimproviseerde cruiseterminal. Er is een lange rij, maar met de drankjes en sandwiches die klaar staan en een boek in de hand vliegt de tijd voorbij. Voordat we het weten staan we in onze stijlvolle balkonhut met een teakhouten balkon!

063 Civitavecchia NauticaWe doen een rondje over het schip en verheugen ons over het zwembad en de mooie ligbedden. Het schip is net uit het droogdok in Marseille en wij zijn de eersten die het prachtige terras zien die bij het Terrace Cafe hoort, waar we wat eten.

064 Civitavecchia NauticaDe Nautica is erg stijlvol in alle ruimtes. De bibliotheek ziet er uit als door een Engels ringetje te halen. ‘s Avonds dineren we in de Grand Dining Room waar voor iedereen een open zitting geldt. Er is een mooi plekje voor ons aan het raam waar we uitzicht hebben op de rode zonsondergang.

065 Civitavecchia NauticaVervolgens lopen we naar de Nautica Lounge waar we van onze Cruise Director Bob een impressie krijgen van wat er komen gaat in de lounge aan optredens en shows. Moe zoeken we onze hut op waar een welverdiend chocolaatje ligt te wachten.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)