Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 4 Olbia (Sardinië) in Italië

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.

080 Olbia NauticaSardinië is voor ons een nieuwe bestemming. We zien bij het binnenvaren in Olbia de mosselbanken in het water. Het weer is helaas niet zo best, een drup regen en veel bewolking. We ontbijten in het Terrace Cafe en zorgen dat we op tijd bij het verzamelpunt zijn.

081 Olbia NauticaDe Nautica meert aan, een van de weinige keren deze cruise, want we tenderen veel in kleine romantische baaien. De haven van Olbia is ons beginpunt van een excursie die we gaan maken langs de Costa Smeralda.

082 Olbia NauticaIn een bus rijden we eerst de ongerepte natuur in. Voor de jaren zestig leefden de mensen op het eiland Sardinië als schaapsherders. Ze woonden niet aan de kust en in kleine huizen met slechts twee kamers waar de gehele familie in woonde. We stoppen met de bus bij een dergelijk dorp.

083 Olbia NauticaNa de jaren zestig werd de Costa Smeralda gebouwd: vele zeer luxe hotels op plekken langs de kust. Porto Cervo is een dorp dat geheel kunstmatig is gebouwd met luxe designwinkels en zeer luxe villa’s. Berlusconi, Poetin en vele beroemdheden hebben hier hun vakantiewoningen. We lopen er een tijdje rond.

084 Olbia NauticaDe volgende stop is Bay of Sardinia. Een plek met restaurants, wit strand en dus de meest  idyllische toeristenplek. Bij een zonnetje die doorbreekt, ziet het er erg aangenaam uit.

085 Olbia Nautica

 

We zijn rond twee uur weer terug op het schip en eten een hamburger met frites bij de Waves Grill. De zon wil niet echt goed doorkomen wat het bij het zwembad wat koud maakt. Op het balkon zit het wat meer beschut. Voor het eten, verkent Miriam de loopband in de fitnesszaal.  Het diner gebruiken we in de Grand Dining Room waar we een prachtplek hebben aan het raam. Het is weer genieten van de heerlijke gerechten!

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 4 Olbia (Sardinië) in Italië

  • Hallo reizigers, wat kunnen jullie ook lekker smikkelen zeg, wel het is jullie gegund hoor, en wat een mooie excursie in de natuur, Marco heeft Miriam de loopband allen verkend? of heeft ze nog wat aan de conditie gedaan?

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger