Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 9 Port Vendres in Frankrijk

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Amalfi, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes (Cannes), Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.

120 Nautica Port VendresHet is tegen 10:00 uur als de Nautica voor anker gaat net buiten de haven van Port Vendres. Als we een uur later in de tenderboot zitten hebben we een gaaf uitzicht op ‘ons’ cruiseschip, dat er mooi bij ligt in de zon.

121 Nautica Port VendresPort Vendres is te vinden in het oostelijk gedeelte van de Pyreneeen nabij de grens met Spanje. Het Franse visserdorpje ligt bijna letterlijk onder de prestigieuze wijngaarden van Banyuls. Dat geldt ook voor het nabijgelegen Collioure waar wij naar toe willen.

122 Nautica Port VendresVia een mooi weggetje, uitzicht op zee, leidt een trap ons naar de rotsen en lopen we 30 minuten later het stadje Collioure binnen. Via een kunstproject kan je de mooiste foto’s maken van het artistieke dorp door alleen maar de ‘lijsten’ op te zoeken. Kodak-momentje!

123 (2) Nautica Port VendresWe lopen langs het fort boven de stad, waar Franse mariniers gevestigd zijn, en komen in het kleine centrum uit met vele oude straatjes, fijne terrasjes en heel veel kunstateliers. Vroeger lieten kunstenaars als Matisse en Picasso zich hier al inspireren.

124 Nautica Port VendresNa enkele uurtjes ronddwalen besluiten we terug te keren naar Port Vendres in de volle zon. Het blijft die middag ook heerlijk zonnig op het schip en zoeken het zwembad op.

125 Nautica Port Vendres126 Nautica Port Vendres

Die avond dineren we in de Grand Dining Room en bezoeken we de afscheidsshow. Aan het einde vindt het traditionele afscheid plaats: heel veel personeelsleden -niet alle 400, want eentje moest het schip besturen 😉 grapt de kapitein- komen op om samen met ons farewell te zingen. Door een erehaag lopen we naar onze hut.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)