Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 3 Amalfi in Italië

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.

We worden wakker om acht uur ‘s ochtends met een prima uitzicht: het dorpje Amalfi. De Nautica heeft vannacht niet zoveel hoeven varen en daarom vertrokken we pas om twaalf uur middernacht.

081 Amalfi NauticaHet ontbijt pakken we snel mee in het terrace cafe en het is nog best rustig. We moeten om acht uur paraat staan in de Nautica Lounge waar we ons excursieticket laten zien en een nummer krijgen van onze groep.

 

082 Amalfi NauticaOmdat de groep nog niet helemaal compleet is, vertrekken we iets later met de rood wit blauwe tenderboot naar de pier.

083 (2) Amalfi NauticaWe worden opgewacht door Stefano en chauffeur Vicenzo die ons in een bus naar Ravello gaan brengen. Al snel leren we Italiaans: Andiamo – We vertrekken! Tijdens het ritje zien we talloze boomgaarden. Ook de Amalfi kust staat bekend om de likeur Limoncello. Meer dan genoeg bomen waar citroenen aan groeien.

083 Amalfi NauticaRavello is te bereiken via de bochtige en beruchte kustweg en daarna een stukje berginwaarts. Wat een smalle weg, een auto kan ons maar net passeren. Een andere keer moeten we als bus achteruit rijden. We bezoeken in Ravello de Villa Rufolo, een van de eerste huizen in het dorp met prachtige tuinen waar in de zomer het muziekfestival van het stadje wordt gehouden.

084 Amalfi NauticaNa wat vrije tijd rijdt Vicenzo ons terug naar het stadje Amalfi waar het genieten is van de zondag. De kinderen hebben in de Domkerk net communie gedaan en lopen in hun mooiste jurkjes door de straten.

085 Amalfi Nautica 086 Amalfi Nautica (2)

We gaan terug met de tenderboten die regelmatig heen en weer varen. Een hamburger bij de Waves Grill gaat er wel in! In de avond dineren we bij het buffetrestaurant dat ‘s avonds omgedoopt is tot Tapas on the Terrace. Heerlijke tapas, hoofdgerechten en een chocoladefontein. Mjammie.

086 Amalfi Nautica

We doen een rondje langs het atrium en genieten we van de standup comedian in de Nautica Lounge.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)