Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 5 Livorno en Cinque Terre in Italië

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Amalfi, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.

089 (2) Cinque Terre NauticaIn de nacht hadden we met een oor wakker gelegen. De kapitein had namelijk gisteravond aangekondigd dat de Nautica een testmanoeuvre zou doorlopen, namelijk het stilleggen van het schip na volle kracht vooruit. Omdat de Nautica net uit het droogdok kwam, moest dit worden gedaan. Uiteindelijk merkten we er maar erg weinig van. Een goede nachtrust dus. We meerden aan naast de Azamara Journey.

090 Cinque Terre NauticaWe moesten vroeg verzamelen voor een excursie naar Cinque Terre. Al jaren willen we daar naar toe om te zien of de vijf dorpjes echt zo mooi liggen langs de kust. Met de bus reden we onder leiding van gids Maria naar het eerste dorpje Manarola. Vanwege veiligheidsredenen konden we niet via een romantisch wandelpad (de Via dell’Amore) naar Manarola toe, vandaar dat de bus ons afzette aan de rand van het dorp waarna we lopend naar beneden gingen. Vanaf het dorpspleintje stapten we in een ferrybootje waarbij het instappen nog het meest hachelijk was vanwege de golven!

092 Cinque Terre NauticaHet ferrybootje voer het tweede dorpje Corniglia voorbij, dat per boot niet te bezoeken is. Wel via een wandelpad dat alle dorpen met elkaar verbindt. Na twintig minuten kwamen we aan in het derde dorpje Vernazza. Een korte stop om een heerlijk ijsje te eten om daarna weer schommelend in te stappen in het volgende ferrybootje.

093 Cinque Terre NauticaIn Monterosso stapten we gelukkig wat rustiger af. Inmiddels was het half 1 en kregen we vrije tijd tot drie uur. We verkenden het oude gedeelte van Monterosso en aten een broodje. Door een tunneltje geraakten we in het nieuwere gedeelte van het stadje waar een groter strand was. Veel enthousiaste wandelaars beginnen hun wandeltocht hier op het wandelpad dat langs Cinque Terre loopt.

094 Cinque Terre NauticaInmiddels was het drie uur en liepen we met de groep richting het treinstation waar we één halte verder mee gingen. In Levanto stond de bus klaar om ons terug te brengen naar het schip in Liverno. Tot ieders verrassing stond daar een ontvangstcomite van een deel van de crew klaar. Met muziek en applaus werden alle passagiers na een lange dag warm onthaald. Een voor ons unieke gebeurtenis tijdens een cruise.

095 Cinque Terre NauticaDe dag besloten we in één van de twee specialiteitenrestaurants aan boord van de Nautica, het Italiaanse restaurant Toscana (naast het Grillrestaurant Polo Grill). Bij Oceania Cruises mag je elke cruise minimaal 1 keer in elk van deze restaurants, na reservering, eten. Wij genoten van een heerlijk vijf-gangendiner van authentieke Italiaanse gerechten.

Lees ook:

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)