Costa Cruises introduceert ‘slow cruising’ vanuit Amsterdam

Costa NeoRomantica
Costa NeoRomantica

Op woensdag 21 mei verliet de eerste ‘slow cruise’ van Costa Cruises de cruisehaven van IJmuiden. De eerste van een reeks cruises vanuit Nederland in 2014 van dit  gloednieuwe concept van de Italiaanse cruiserederij waarvan een belangrijk kenmerk is dat er meer tijd op de bestemming geboden wordt.

Gedurende het zomerseizoen is Amsterdam de thuishaven van de Costa neoRomantica. Dit schip is een van de drie schepen van de Costa vloot dat ‘slow cruising’ aanbiedt.  Dit door Costa Cruises in februari gelanceerde concept wil tegemoetkomen aan de wensen van de meer individueel ingestelde reiziger. De schepen zijn kleiner, ingetogener en de vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de cruiser ruim de gelegenheid heeft de bestemming te verkennen. Aan boord wordt de beleving van de bestemming op culinaire wijze voortgezet door zoveel mogelijk regionale producten aan te bieden.

Noordkaap of twee volle dagen Sint Petersburg

De Costa neoRomantica vaart op dit ogenblik de route ‘Noordelijke hoofdsteden’ waarbij steden aan de Oostzee zoals Helsinki, Stockholm en Talinn worden aangedaan maar waar de hoofdrol is weggelegd voor Sint Petersburg.  Hier zijn twee volle dagen beschikbaar om deze stad te verkennen. Deze route wordt in totaal  vier keer gevaren. Een andere route die eveneens vier keer vanuit Amsterdam vertrekt, is ‘Noordkaap’.  Zoals de naam al aangeeft, is de Noordkaap het letterlijke hoogtepunt en worden op de heen- en terugweg indrukwekkende Noorse fjorden en kustplaatsen aangedaan.

Spitsbergen

Een bijzondere en eenmalige reis vertrekt op 7 juli. Ook deze vaart via de Noorse fjorden richting Noordkaap, maar zet vervolgens verder koers naar Spitsbergen. De ruige natuur en de oude stad Alesund die zich over drie eilanden uitstrekt, in de mystieke sfeer van de niet ondergaande zon  belooft een onvergetelijke belevenis.

Meer informatie over de Costa neoCollection op: http://www.costacruises.nl/B2C/BD/neoCollection/index.htm

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 thoughts on “Costa Cruises introduceert ‘slow cruising’ vanuit Amsterdam

 • 22 mei 2014 om 19:14
  Permalink

  Kleine correctie op uw aardige artikel. Het schip vertrok niet uit Amsterdam maar uit IJmuiden vanaf de Felison Cruise Terminal.

  • 22 mei 2014 om 19:29
   Permalink

   Dag Frans,

   Dank voor de correctie! Het is aangepast.

   hartelijke groet,

Reacties zijn gesloten.