Cruisereiziger
Bestemmingen

Azamara Club Cruises maakt wereldwijde reizen voor 2016 bekend

Azamara Journey
Azamara Journey – Cruisereiziger.nl

Azamara Club Cruises heeft de vaarroutes van haar cruiseschepen in 2016 bekendgemaakt. Azamara zal aanmeren in 44 nieuwe havens in Australië, Nieuw Zeeland, De Verenigde Staten, De Verenigde Arabische Emiraten en Oman, Europa en West-Indië. Om reizigers de beste beleving te kunnen bieden, blijven de schepen van Azamara langer in havens liggen. De Azamara Quest en Azamara Journey blijven tot na acht uur ’s avonds liggen in meer dan 175 havens, en zelfs heel de nacht in meer dan 100 havens.

Australië & Verre Oosten

Voor haar eerste seizoen zal het schip Azamara Quest vijf nieuwe vaarroutes varen, variërend van 11- tot 18-daagse cruises, waarbij ze de gasten kennis zal laten maken met de cultuur en het nachtleven van Australië en Nieuw Zeeland. Het schip zal Down Under gaan in december om zo de eerste reis tijdens de feestdagen te kunnen maken. Op 22 december 2015 vertrekt het schip voor de eerste keer vanuit Bali, Indonesië naar Cairns, Australië waarna 4 afvaarten zullen volgen langs verschillende kustplaatsen in Nieuw Zeeland en Tasmanië.

Azamara Quest zal vervolgens drie 14- en 16- daagse cruises in het Verre Oosten maken waarbij het schip verschillende havens in China, Japan en Zuidoost Azië zal aandoen. In april zal het schip terug gaan naar het Middellands Zeegebied tijdens een reis vanuit het Verre Oosten via de Arabische Golf en de Egeïsche Zee om op 17 mei in Athene aan te komen.

In de Arabische golf kunnen reizigers genieten van een exclusief sprookje uit duizend en een nacht. Het schip zal vanuit Dubai vertrekken voor een 11-daagse cruise langs de mooiste steden in de regio. Het schip overnacht in Dubai en Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten en Muscat, Oman en overdag in Qatar, Bahrein en Khasab, Oman. Ter plaatse hebben gasten de mogelijkheid om zich volledig onder te dompelen in al het moois dat de omgeving te bieden heeft zoals het Guggenheim, Louvre en Zayed National Museum maar ook een bezoek aan de woestijn fjorden van het Musandam schiereiland. Dankzij het feit dat het schip in de haven blijft gedurende de nacht hebben reizigers de kans om in één van de vele bijzondere restaurants in de regio te eten, zoald het Burj Al Arab in Dubai of het Al Bustan Palace in Muscat.

Authentiek Europa

Het volledige Europese continent zal worden aangedaan door de Azamara Quest van de Baltische staten tot de Noordzee en van de Middellandse Zee tot de Zwarte Zee. Van april tot september zal Azamara 6- tot 14-daagse cruises aanbieden, waarvan de meeste gecombineerd kunnen worden om zo 25-daagse cruises te creëren waarbij cruisereizigers nooit twee keer dezelfde haven aandoen.

Van mei tot november zal Azamara Quest langere cruises in het Middellandse zeegebied en de Baltische zee aanbieden, van 8- tot 15 nachten. Op 25 mei zal het schip haar seizoen starten met het jaarlijkse succesnummer vanuit Monaco tijdens de Formula 1 Grand Prix. Nieuw dit jaar is een stop in Livorno, vanwaar Florence, Pisa en Lucca makkelijk bezocht kunnen worden. Op 30 mei vertrekt de Azamara Quest vanuit Nice om te overnachten in Sevilla, op loopafstand van de kathedraal. Geen ander schip kan dichterbij de kathedraal aanmeren wat al snel een bustransfer van 90 minuten bespaart. Om hier te komen maakt het schip een korte riviercruise waabij de prachtige binnenlanden van Andalucië te zien zijn.

Azamara Quest zal vervolgens een aantal cruises maken in Noord-Europa. Hoogtepunt tijdens de cruise is een verblijf in Kopenhagen tijdens de witte nachten. Verder legt het schip ook aan in Stockholm en de prachtige Duitse havens Luebeck en Rostock aanleggen. Gasten kunnen tijdens de populaire Britse Open Voyage, op 11 juli, genieten van bestemmingen als the Isle of Man en Guernsey, alsmede van Dublin, Belfast en Waterford. Eén van de hoogtepunten van deze reis is een bezoek aan het kampioenschap van de Brittish Open in Schotland bij de Royal Troon Club.

De 11-daagse cruise die op 9 augustus vertrekt vanuit Athene naar Istanbul is de perfecte reis om alle verborgen schatten van kust van Turkije en Griekenland te bezoeken. De routes bezoeken ondermeer Kas, Fethiye, Marmaris en Çesme in Turkije en Sitia, Kreta en Patmos in Griekenland. Via Çesme is het mogelijk om een uniek nachtbezoek te brengen aan het dorp Alaçati, bekend vanwege de prachtige architectuur.

De afvaart van het schip op 11 november zal drie continenten omvatten, van Athene naar South Beach via Tunis en Huelva in Afrika en St. Maarten en de Britse Virgin Eilanden in de Caribbean.

Al het moois in West-Indië

In de lente en winter kunnen reizigers kennis maken met al het moois dat de Caribbean te bieden hebben, gecombineerd met Panama, Mexico, Baja California en Los Angeles. Azamara Journey zal gasten meenemen op 11- en 12-daagse cruises door de West-Indië vanuit Miami. In februari zal het schip het Panamakanaal doorkruisen om Costa Rica, Guatemala, El Salvador en Mexico aan te doen. Ook deze cruises kunnen worden gecombineerd om zo een 34-daagse cruise te maken, van Miami naar Los Angeles vertrekkend op 27 januari. Op 29 februari is de terugreis die er 37 dagen over zal doen.

Azamara gasten zullen genieten van buitengewone service, lekker eten en meer inclusieve voorzieningen aan boord, met inbegrip van boutique wijnen, internationale bieren en exclusieve dranken, evenals een AzAmazing Avonden evenement op elke reis, een exclusieve, unieke en gratis avondtour dat precies de bijzondere kanten van de bestemming zal laten zien. Gasten kunnen ook kiezen uit verschillende nieuwe excursies welke aan boord zullen worden aangeboden. Alle cruises voor het seizoen 2016 kunnen inmiddels worden geboekt en voor meer informatie op www.AzamaraClubCruises.com

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger