Ryndam en Statendam verlaten vloot Holland America Line eind 2015

RyndamVolgens CruiseCritic zal in november 2015 Holland America Line afscheid nemen van 2 cruiseschepen in haar vloot. Zowel de Ryndam als de Statendam zullen voor P&O Cruises Australia gaan varen. Dat heeft de moedermaatschappij van beide merken Carnival Corporation laten weten. Het wil daarmee inspringen op de snel groeiende cruisemarkt in ‘Down Under’.  Enkele maanden na de transfer zal Holland America Line een nieuw schip met een tot op heden nog onbekende naam (update: MS Koningsdam)  in de vaart nemen. De capaciteit hiervan (2.648 passagiers, 99.500 brutoton) overtreft de gezamenlijke capaciteit van de Ryndam en de Statendam.

P&O Cruises Australia zal door de overname in totaal vijf schepen in haar vloot krijgen en wordt daarmee het grootste merk in Australië dat het hele jaar door cruises maakt.  De Ryndam en de Statendam zullen een uitgebreide renovatie ondergaan voordat ze gaan varen in Australië. De faciliteiten aan boord zullen worden ingericht op de markt in Australië en Nieuw-Zeeland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Ryndam en Statendam verlaten vloot Holland America Line eind 2015

  • 30 mei 2014 om 11:27
    Permalink

    Jammer, dat ze nu uitgerekend de twee HAL schepen afstoten, die door verbouwingen niet verknoeid zijn. Nog een heerlijk zwembad op het Navigation deck, waarin nog echt gezwommen kan worden en geen Lanai-hutten, zodat er ook voldoende zit-capaciteit is op het Lower Promenade Deck. Wanneer ze de huidige ms. Rotterdam zouden verkopen, steek ik gelijk de vlag uit, want daar is de zit-deck-capaciteit ronduit onvoldoende. Hoeven ze ook niet langer na te denken over een naam voor het nieuwe HAL-schip.

  • 2 juni 2014 om 23:08
    Permalink

    Hmm…..dan heb ik nog meer slechts nieuws voor je Matthijs. Ook de MS Volendam krijgt eind dit jaar lanai-hutten. Bericht volgt…

Reacties zijn gesloten.