Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Twee nieuwe schepen voor MSC Cruises bij Fincantieri

MSC Seaside klasseMSC Cruises heeft bekendgemaakt dat het een contract heeft getekend met de Italiaanse werf Fincantieri voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen en de optie voor een derde. Het nieuwe prototype krijgt de naam ‘Seaside’ en wordt het grootste cruiseschip dat ooit is gebouwd door Fincantieri. De prijs voor de bouw van elk schip bedraagt 700 miljoen euro. Het eerste schip wordt in november 2017 opgeleverd aan MSC Cruises. De tweede volgt in mei 2018.

MSC Seaside klasseDe nieuwe schepen hebben een brutotonnage van 154.000 en bieden plek aan maximaal 5.300 passagiers en 1.413 personeelsleden. Ze hebben een lengte van 323 meter en zijn 41 meter breed en 70 meter hoog. Deze 2 nieuwe schepen zijn aanvullend op de intentieverklaring die MSC Cruises in maart afsloot met STX France voor de bouw van 2 cruiseschepen in de MSC Vista-klasse. Deze schepen zijn een fractie groter met 167.700 brutoton en een capaciteit van 5.700 passagiers.

De twee futuristische schepen hebben een aantal nieuwigheden voor MSC in petto, zoals panoramische liften en een promenadedek met winkels en restaurants.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, is trots: “Vandaag lanceren we een investeringsplan van €5 miljard dat twee nieuwe cruiseschepen en het ombouwen van vier schepen in onze vloot omvat. De plannen voor het ontwerpen en bouwen van schepen met een revolutionair nieuwe structuur ontstonden al bij het eerste gesprek met Fincantieri. Met het futuristische prototype Seaside lancering we iets dat volledig nieuw is op de markt, zowel in structuur en vorm als in veelzijdigheid. Een revolutie in de cruisewereld!” Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, voegt toe: “Vandaag beginnen we een ambitieus nieuw avontuur met onze vrienden van MSC. Deze schepen zijn een uitdaging die we maar wat graag aangaan!”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)