Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 6 Portofino in Italië

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.100 Portofino NauticaHet uitzicht bij het wakker worden was weer prachtig. De Nautica arriveert in de baai waar Portofino ligt. In de verte zien we Seadream II en deze laat net zijn anker vallen. Mooi om te horen.

102 Portofino NauticaHet ontbijt wordt onder andere op het nieuwe terras geserveerd bij het buffetrestaurant Terrace Cafe. Onder een oranje parasol zitten we te genieten van het verse fruit en versgebakken omelet 🙂

103 Portofino NauticaDoordat we wat later waren, kunnen we direct naar de tenderboot toe lopen en hoeven we geen tendertickets te halen. Het water is sprookjesachtig glad. Na tien minuten varen komen we in de haven van Portofino. Het lijkt net een schilderij (als de 1000-stukjes puzzel van jaren geleden van Portofino!) met een aantal mooie (zeil)schepen en de huisjes prachtig diep gekleurd.

104 Portofino NauticaWe maken een wandeling langs de kade en het dorpspleintje. Plots zien we dat niet elk huis ‘echte’ versiering heeft. De schilders hebben goed hun best gedaan met nep-ornamenten.

105 (2) Portofino NauticaIn de warmte lopen we naar het fort waar we in 15 minuten staan. De beeldentuin en botanische tuin (5 euro per persoon) waar we voorbij komen, heeft zijn beste tijd gehad. Gelukkig maar dat we besloten hebben om die niet te bezoeken. Desondanks stellen we vast dat dit schilderachtige dorpje het mooiste was tot nu toe van de plekken die we bezocht hebben.

106 Portofino NauticaTerug met de tender hoeven we wederom niet lang te wachten. We eten als vanouds een hamburger bij de Waves Grill, dit keer een Swiss Hamburger van Angus beef met champignons in een broodje met frites erbij. Raar dat je na een week op een schip al dit soort vaste gewoontes creëert voor jezelf, even ontspannen na een half dagje aan wal.

107 Portofino NauticaIn de avond dineren we in de Grand Dining Room met als voorgerecht een carpacciosalade van tomaat en mozzarella, als hoofdgerecht een zeer lekkere zeeduivel en een kaasplankje met drie soorten kaas als afsluiting. Waarvan akte op de foto!

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)