Cruisereiziger
Reisverslag

Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 7 Antibes/Cannes

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez.

110 Cannes Nautica
Nadat we gisteren uit Portofino wegvoeren, voelden we het al een beetje. De golven waren goed aanwezig en dat werd vannacht alleen nog maar meer. Het uitzicht bij het wakker worden om zes uur vanmorgen was dan ook niet om naar uit te kijken. De cruisedirector Bob meldde ons dan ook twee uur later dat de stop in Antibes niet door kon gaan vanwege het slechte weer. Tenderen was eenvoudigweg niet veilig genoeg. De kapitein bracht ons daarom naar Cannes. We besloten om uit te slapen. Cannes zag er ook wat mistroostig uit. En ja hoor, zodra we enigszins dachten om naar de tenders te gaan, ging het regenen. Hard regenen. We hebben de tenderboot maar zonder ons laten wegvaren en zijn op het schip gebleven.

111 Cannes NauticaVeel mensen waren van het schip af en we hadden alle tijd. Miriam is naar de spa gegaan voor een hot stone behandeling. Er was nog volop plek. op dagen dat de Nautica een haven bezoekt is het in de ochtend altijd wat stiller vertelden de dames van de spa. Pas aan het eind van de middag wordt het meestal drukkker als de cruisereizigers weer terug komen. 112 Cannes NauticaDe nieuwe stoomruimte kon daarna uitgeprobeerd worden. (De foto laat de stoomruimte zien zoals deze direct na de renovatie van het schip was)

113 Cannes NauticaNa wat ontspannende uurtjes in de spa, werd het tijd om te lunchen. We hoorden dat het in Cannes pijpenstelen regende. Ook op ons balkon zagen we de regendruppels hangen. Rond vier uur liepen we naar de Horizons Lounge op dek 10. Een ruime lounge met vrij uitzicht naar de zee aan de voorkant van het schip. 114 Cannes NauticaTraditioneel houdt Oceania Cruises tussen vier en vijf uur hier de hightea. Met keurig gedekte tafeltjes kregen we thee, sandwiches en allerlei andere zoetigheden. Mjammie. De high tea werd begeleid door het strijkkwartet.

Om half zeven begon in het Terrace Cafe het buffet voor het avondeten. We gingen maar later aangezien de high tea nog in onze maagjes zat. ‘s Avonds keken we gezellig nog naar een film op onze eigen tv. Elke dag zijn er minimaal drie kanalen waarop minimaal 3 verschillende films te zien zijn. Weltrusten!

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)