Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 2 Sorrento in Italië

Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez. 70-SorrentoCapri NauticaAls we zaterdagmorgen wakker worden is er al volop bedrijvigheid nabij ons balkon. Het personeel is bezig om de tenderboten gereed te maken om alle passagiers aan wal te brengen naar onze eerste stop tijdens deze cruise, het Italiaanse Sorrento. 71-SorrentoCapri NauticaVoordat we een tenderticket ophalen in de Nautica Lounge begeven we ons naar het Terrace Cafe, waar het ontbijt in buffetvorm verkrijgbaar is. De bediening serveert het voor je op een bord, waarna je aanschuift aan een opgedekt tafeltje. Wat een luxe! 72-SorrentoCapri Nautica (2)De Nautica ligt voor anker in de baai van Napels. Sorrento is gelegen boven op de enorme Mediterrane kliffen. De stad kijkt uit op Napels (aan de overkant) en de indrukwekkende vulkaan Vesuvius. 73-SorrentoCapri NauticaOnze persoonlijke eindbestemming is vandaag echter niet Sorrento, maar Capri dat we aandoen met een fast-ferry. Binnen een half uur zijn we op het idyllische eiland dat genoemd is naar kuddes geiten (Capre) die daar lang geleden het rijk alleen hadden. 74-SorrentoCapri NauticaHet centrum van Capri ligt ook hoog op de gekleurde kliffen. Je kan er komen via een tandradbaan, een bus of zoals wij doen lopend. Alle inspanning wordt rijkelijk beloond met werkelijk fantastische uitzichten aan alle kanten van het eiland. 75-SorrentoCapri NauticaCapri is bijzonder in trek bij de jetset van Italië. Dat blijkt wel uit de peperdure hotels, restaurants en kledingwinkels. Wij doen het minder en plunderen de lokale supermarkt en gaan via een andere weg tussen de citroenbomen door weer naar beneden. 76-SorrentoCapri NauticaBij terugkomst in Sorrento doen we een snelle sight-seeing tour om vervolgens weer terug te keren naar het schip. Moe maar voldaan ploffen we tegen het einde van de middag neer op een ligbed bij het zwembad en ‘bruinen’ we bij. Met een cola en een cranberry sapje, bij Oceania Cruises zijn de softdrinks en sappen altijd inclusief,  in de hand lukt dat prima. 077 SorrentoCapri NauticaWe dineren deze avond ook weer in de Grand Dining Room met overheerlijke gerechten. We weten bijna niet wat we moeten kiezen. De Maleisische Beef Penaeng, een pepersteak of toch de gamba’s op Provençaalse wijze bereid naar recept van de hoofdchef van Oceania Cruises, Jacques Pepin? Voor het luxe kaasplankje hebben we maar net een gaatje over.  Omstreeks 24:00 uur vertrekt de Nautica uit Sorrento met vuurwerk, toevallig of niet :-).

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 2 Sorrento in Italië

  • 19 mei 2014 om 21:53
    Permalink

    Miriam en Marco, wat een weelde op zo’n schip, er zijn vast een hoop nieuwe dingen te zien.
    Geniet van deze reis, groetjes Aad

Reacties zijn gesloten.