Reportage: Transatlantische oversteek van Costa Deliziosa (deel 1)

 

Daphne van Cruisendoejezo.nl heeft in december een 20-daagse transatlantische cruise gemaakt met de Costa Deliziosa van Savona naar Fort Lauderdale. Ze deelt graag haar reiservaringen over deze cruise van Costa Cruises. Op de website Cruisendoejezo.nl vind je blogs, artikelen en informatie over cruises en cruisen met een persoonlijke insteek. Bijgaand deel één (van vier delen) met daarin Savona, Marseille en Barcelona.

Savona – vrijdag, 2 december 2016

Vandaag beginnen we aan onze 20-daagse cruise van Savona, Italië naar Fort Lauderdale, Florida. We varen met de Costa Deliziosa.

Savona ligt in het noorden van Italië en Costa Cruises heeft een eigen cruiseterminal in deze stad. Savona is met het vliegtuig het best te bereiken vanuit Nice, Frankrijk of Milaan, Italië. Wij kozen ervoor om te vliegen op Nice. Vanuit Nice kun je zowel per trein als met de bus naar Savona, wij kozen voor de laatste optie en namen de Costa transfer.

Costa DeliziosaRond 12:30 werden we verwacht bij de busterminal op de luchthaven van Nice en ruim twee uur later arriveerde onze bus bij de cruiseterminal in Savona. Het inschepen ging vlot en vanwege het tijdstip later in de middag was onze hut al klaar.

‘s Avonds was het dan ook al snel weer tijd voor het diner. Ze hadden ons ingedeeld bij de vroege dinerzitting om 18:15, te vroeg naar ons idee. Daarom hebben we na het diner de Maitre aangesproken, hij heeft ons verplaatst naar de late dinerzitting om 20:45, prima!

Marseille –  zaterdag 3 december 2016

Vroeg in de ochtend kwam de Costa Deliziosa de haven van Marseille binnen. We waren niet het enige cruiseschip in de haven, ook lag er een schip van MSC Cruises.

Costa DeliziosaOmdat we Marseille al meerdere malen bezocht hebben besloten we om vandaag aan boord te blijven. De cruisehaven van Marseille ligt ongeveer op 8 km afstand van het centrum. Naast het via het schip boeken van een excursie zijn er diverse andere manieren om deze afstand te overbruggen. Zo is er een shuttle bus vanuit het schip, kosten ca. €13 per persoon en daarnaast is er de stadsbus die je voor ca. €2 per enkele reis naar het centrum brengt. De halte voor de stadsbus ligt wel op ongeveer 1,5 km afstand lopen van het schip.

Belangrijke bezienswaardigheden, zoals Vieux Port, Avenue Canebiere en de Cathédrale de la Mayor zijn allen met het openbaar vervoer te bereiken.

In de avond was er een uitstekende show van een Hongaars acrobatenduo.

Barcelona – zondag 4 december 2016

Een zondag in Barcelona, we hadden er onze twijfels over maar het is ons erg meegevallen! De winkels, barretjes en restaurants rondom de Ramblas zijn allemaal open en dat was erg prettig.

Costa Deliziosa in BarcelonaHelaas was er weinig tijd in Barcelona, het schip legde er aan tussen 8.00u en 14.00u en zo vertrokken we na een glas Sangria alweer uit de stad.

‘s Avonds was er Formal Night en dan is het goed te merken dat je verblijft op een schip met veel gasten uit Italië en Spanje. Tijdens de Formal Night kleedt men zich netjes. Heren in pak en soms in smoking, dames in een cocktailjurk of elegant broekpak. Het galadiner kent een speciaal menu en wordt afgesloten met een glaasje Prosecco van het huis.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Reportage: Transatlantische oversteek van Costa Deliziosa (deel 1)

  • 8 januari 2017 om 15:37
    Permalink

    Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat.

Reacties zijn gesloten.