Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Reportage: Transatlantische oversteek van Costa Deliziosa (deel 3)

Costa Deliziosa - TenerifeDaphne van Cruisendoejezo.nl heeft in december een 20-daagse transatlantische cruise gemaakt met de Costa Deliziosa van Savona naar Fort Lauderdale. Ze deelt graag haar reiservaringen over deze cruise van Costa Cruises. Op de website Cruisendoejezo.nl vind je blogs, artikelen en informatie over cruises en cruisen met een persoonlijke insteek. Bijgaand deel drie (van vier delen) met daarin Tenerife, de daadwerkelijke 6-daagse oversteek en Antigua.

Tenerife –  vrijdag 9 december 2016

De cruiseterminal van Tenerife is tegen het centrum van de hoofdstad Santa Cruz aangebouwd. Je bereikt het centrum geheel te voet in ongeveer 20 minuten via een weg en een aantal trappen.

In Santa Cruz is er een uitgebreid aanbod aan winkels van zowel Spaanse als internationale ketens. Het is er belastingvrij en dit maakt het een druk bezochte winkelstad.

In de ochtend namen we de tramlijn 1 naar La Laguna, een klein en authentiek Spaans plaatsje met een bekende kerk en toren. De tramrit kost ca. €1,50 per enkele reis van 20 minuten.

Costa DeliziosaAndere uitstapjes zijn er onder andere naar Loro Park, een panoramarit per taxi naar het Orotava dal of naar nationaal park Las Canadas.

Zeedagen – 10-15 december 2016

Tijdens de 6 aaneengesloten zeedagen hebben we ons goed vermaakt met onder andere een 4-daagse cursus Italiaans, danslessen, lezingen, uitgebreide lunches en bezoekjes aan de sauna.

Het weer tijdens de overtocht was meer dan uitstekend en varieerde tussen de 22 en 27 graden met zonnig weer en een meestal kalme zee. We hebben wat het weer betreft ontzettend veel mazzel gehad, zeker omdat het een trans-Atlantische overtocht in december betreft.

Op diverse dagen diende de klok 1 uur terug gezet te worden en hierdoor waren we wel vaak vroeg wakker.

Costa Deliziosa - kids playground
Costa Deliziosa – kids playground

Hoogtepunten aan boord waren onder andere het traditionele Neptunus ritueel of overschrijden van de evenaar en daarnaast de Captains Cocktail voor gasten die al eerder met Costa gecruised hebben. Een leuk geste is de kosteloze, mooie foto die je een dag na de cocktail kan afhalen in de fotoshop aan boord.

Antigua – vrijdag 16 december 2016

Na 6 zeedagen op rij zijn we aangekomen in Saint John’s Antigua. De belangrijkste attracties op het eiland zijn Shirley Heights, een uitkijkpunt, English Harbour en Nelson Dockyard. Allemaal leuke bestemmingen en goed te bereiken met een lokaal te regelen tour met minibus voor ca. 15-25 USD per persoon, afhankelijk van het aantal personen en de duur van de tour.

Antigua staat tevens bekend om haar 365 stranden, een strand voor elke dag van het jaar. Omdat we dit eiland nu voor de derde keer bezoeken besloten we om er een stranddag van te maken. We zochten in het centrum het lokale busstation op en de bus bracht ons voor USD 1,50 per persoon naar Darkwood Beach, een strand aan de westkant van het eiland. Ook in de buurt zijn de stranden Love Beach en Fryers Bay.

Costa Deliziosa - AntiguaNa een ochtend op het strand gingen we weer terug naar Saint John’s. Hier zijn vele kleine winkels, barretjes, eetgelegenheden en een lokale markt.

De zee maakt hongerig en toen we ‘s avonds aanschoven voor het diner waren we blij verrast want na zoveel dagen Italiaans eten stond eens er een huiselijk maal op het menu: Gehaktballetjes met aardappelpuree en bladgroenten. We lieten het ons smaken.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)