Reportage: Transatlantische oversteek van Costa Deliziosa (deel 4)

Costa Deliziosa - Catalina IslandDaphne van Cruisendoejezo.nl heeft in december een 20-daagse transatlantische cruise gemaakt met de Costa Deliziosa van Savona naar Fort Lauderdale. Ze deelt graag haar reiservaringen over deze cruise van Costa Cruises. Op de website Cruisendoejezo.nl vind je blogs, artikelen en informatie over cruises en cruisen met een persoonlijke insteek. Bijgaand deel vier (laatste deel) met daarin Catalina Island, Amber Cove en Fort Lauderdale.

Catalina Island –  zondag 18 december 2016

Costa Cruises noemt Catalina Island haar privé-eiland. In werkelijkheid is het een eiland voor de kust bij La Romana, aan de zuidkant van de Dominicaanse Republiek. Het eiland is eigendom van een hotelketen en ook Celebrity Cruises maakt soms gebruik van dit eiland. 

Het eiland kent een bijzondere geschiedenis, aangezien het de eerste plek in de nieuwe wereld was die door Columbus werd ontdekt in 1492. Er is een strand met ligbedden en parasols waar je kosteloos gebruik van kan maken en ook wordt er ‘s middags door het schip een barbecue georganiseerd. Al het eten en drankjes zijn afkomstig van het schip en worden afgerekend met je boordkaart.

Er is geen aanlegsteiger en daarom is Catalina Island een tender haven. De tender terug had veel last van de hoge golven en het duurde dan ook een tijdje voordat we weer terug waren op het schip.

Costa Deliziosa - Amber CoveVanavond was er voor het eerst deze cruise geen show maar werd in het theater een opname van een optreden van ABBA vertoond.

Amber Cove – maandag 19 december 2016

Vroeg in de ochtend meerden we aan in Amber Cove, een volledig door Carnival Corporation aangelegde en relatief nieuwe cruisehaven. Amber Cove ligt op een klein half uur rijden van Puerto Plata.

Wij kozen voor een City Tour met bezoek aan onder andere het Amber Museum, stadscentrum, een fort en de Brugal rumfabriek.

Erg leuk was het bezoek aan de rumfabriek. Na een korte uitleg volgde een proeverij van 2 soorten rum en daarnaast was er een bezoek aan de fabriek zelf en kon je het proces van het inpakken van de flessen rum voor transport zien.

Costa DeliziosaWe hebben voor een tour gekozen omdat er in Amber Cove weinig tijd was om zelf iets te ondernemen. De aankomst was om 8.00u en All Aboard was om 14.30u.

Voor wie graag zelf iets onderneemt en meer tijd heeft de volgende tip: Buiten de terminal stopt een lokale bus die je voor USD 0,50 naar het stadscentrum van Puerto Plata brengt.

In de avond was er de laatste formele avond. In totaal waren er tijdens deze cruise 3 formele avonden.

Zeedag – dinsdag 20 december 2016

In de ochtend ontbeten we in het hoofdrestaurant waar ik Amerikaanse pancakes bestelde met Maple Syrup.

Na een ochtend in de zon was het ‘s middags alweer tijd om de koffers in te pakken in verband met de ontscheping morgen. Er werd een bijeenkomst georganiseerd met informatie over de ontscheping. Tevens werd er op de tv een video uitgezonden met dezelfde informatie.

Costa DeliziosaMen verwacht veel drukte tijdens de ontscheping morgen, dit omdat het schip vanuit Europa naar de USA is gevaren en alle passagiers en personeel van boord moeten vanwege douanecontroles.

Fort Lauderdale – woensdag 21 december 2016

We waren vroeg wakker en ontbeten bij het buffet, lekker nog even in alle rust voor alle drukte die later zou volgen.

De ontscheping verliep chaotisch. Het Amerikaanse, door Costa ingehuurde personeel aan wal was duidelijk niet goed geïnstrueerd, jammer! Zelf hebben we er dan ook ruim 2 uur over gedaan om de grenscontrole te passeren.

Gelukkig hadden we ruim de tijd genomen om te luchthaven te bereiken zodat we konden doorvliegen naar onze volgende bestemming.

Al met al kijken we terug op een geslaagde cruisevakantie met her en der wat schoonheidsfoutjes. Het schip was mooi, de bestemmingen uitstekend, het weer uitmuntend maar op service gebied aan boord waren diverse aandachtspunten, ondanks de relatief lage prijs voor de cruise.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)