Reportage: Transatlantische oversteek van Costa Deliziosa (deel 2)

Costa DeliziosaDaphne van Cruisendoejezo.nl heeft in december een 20-daagse transatlantische cruise gemaakt met de Costa Deliziosa van Savona naar Fort Lauderdale. Ze deelt graag haar reiservaringen over deze cruise van Costa Cruises. Op de website Cruisendoejezo.nl vind je blogs, artikelen en informatie over cruises en cruisen met een persoonlijke insteek. Bijgaand deel twee (van vier delen) met daarin Casablanca, Lanzarote en twee zeedagen.

Zeedag – maandag 5 december 2016

Onze dag op zee begon met een ontbijt aan het buffet. Costa Cruises heeft afgelopen jaar een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is het nu ook weer mogelijk om tijdens het ontbijt warme gerechten te eten bij het buffet, zoals omeletten, spiegeleieren, wafels en meer.

Tijdens het ontbijt is het daarnaast ook mogelijk om in het hoofdrestaurant te eten. Anders dan op veel andere cruiseschepen worden eiergerechten en koffie, thee in het hoofdrestaurant aan tafel geserveerd. Je broodjes, cornflakes, cakejes en sapjes haal je op bij een buffet in het midden van het hoofdrestaurant.

Costa Deliziosa - routeHet was een relaxte zeedag met voor december aardig weer en genoeg vermaak aan boord in de zin van spelletjes, quizzen, danslessen en seminars. Wel zijn alle aankondigingen in vele talen dus een spelletje kan dan lang duren.

Casablanca – dinsdag 6 december 2016

De Costa Deliziosa brengt vandaag een lange dag door in Casablanca. We arriveren er vroeg in de ochtend en blijven tot maar liefst 23.00u in de haven liggen.

De haven van Casablanca is een grote industriehaven. Ook het cruiseschip legt aan in het industriegebied. Om de stad te voet te bereiken dien je door het havengebied te lopen. Het is er vies, modderig en de vrachtauto’s razen langs je heen. Andere rederijen zetten wel eens kostenloze shuttle bussen in naar de ingang van de haven, Costa Cruises helaas niet.

Wel is het mogelijk om voor ongeveer €15 per persoon de Costa shuttle te nemen naar het centrum, een fors tarief.

Bekende bezienswaardigheden in Casablanca zijn de Hassan II moskee, de Medina en natuurlijk Rick’s Cafe, bekend van de film Casablanca.

Costa DeliziosaUitstapjes buiten de stad zijn er naar onder andere Marrakech en Rabat. Rabat is vanuit station Casa Port ook per trein te bereiken. De treinrit van 1,5 uur voert je door het landelijke Marokko en kost ongeveer €4.

Zeedag – woensdag 7 december 2016

Een zeedag met heerlijk weer! Al vroeg in de ochtend is het zonnig en later wordt het nog iets warmer. Op het schip zijn voldoende ligbedjes en er is altijd wel een mooi plekje te vinden.

Aan het zwembad op het middendek is er veel drukte, ook van het entertainment team. Indien je het leuk vindt kun je meedoen aan allerhande spelletjes en dansjes. Wil je wat meer rust? Dan is er het tweede zwembad op het achterdek of één van de vele ligbedden op de dekken 10 en 11.

Costa DeliziosaIn de avond kiezen we voor een informeel diner: pizza! Tijdens de avond wordt een deel van het buffetrestaurant omgetoverd tot pizzeria en daarnaast is er een gedeelte waar je de betere hamburgers kunt eten. Je kunt uit alle pizza’s van de kaart kiezen voor een bedrag van €6,50 per persoon. Voor dit bedrag serveert men tevens een dessert, zoals tiramisu of citroentaart.

Wat mij betreft is de toeslag van €6,50 voor een goede, Italiaanse pizza een prima prijs. Het hamburgerrestaurant kent een toeslag van €10 per persoon en dat vind ik voor een hamburger wat aan de dure kant.

Lanzarote – donderdag 8 december 2016

De Costa Deliziosa arriveerde vandaag al vroeg in de ochtend in de haven van Arrecife, waar ook de AIDAsol al aan de kade lag. Iets later legde ook een 3e schip, de Pullmantur Horizon tegenover ons aan.

Costa DeliziosaVanuit de haven is er recent een wandelpromenade met winkels aangelegd die je te voet in een 20 tal minuten naar het centrum voert. Het was nog vroeg, de winkels waren nog dicht.

Na een café con leche op het terras in Arrecife liepen we verder over de wandelpromenade naar Playa Honda en van daaruit namen we de stadsbus richting Playa del Carmen.

Playa del Carmen is een bekende toeristenplaats waar met name veel Britten en Duitsers komen en dit is goed te zien in het winkelaanbod en aanbod in de barretjes en restaurantjes. Wij kozen echter voor een traditionele Spaanse lunch in een eettentje in Arrecife waar we voor het Menu del Dia kozen.

Weer terug in het centrum bleek dat in verband met een Spaanse feestdag veel winkels gesloten bleven.

Costa DeliziosaAan het einde van de middag stopten we nog voor een drankje in de haven en gingen we rond 16.00, een half uurtje voor de uiterlijke All Aboard tijd weer aan boord.

Na de uitgebreide lunch aan wal hadden we ‘s avonds geen behoefte meer aan een uitgebreid diner, daarom kozen we ervoor om te eten bij het buffet aan boord.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)