Cruisereiziger
Persoonlijke blogScheepsbezoek

Scheepsbezoek Viking Sky: veel ruimte in Scandinavische sferen

Dinsdag en woensdag lag de gloednieuwe Viking Sky in Amsterdam. Cruisereiziger Miriam mocht een kijkje aan boord nemen.

Eind februari 2017 is de Viking Sky in de vaart gekomen als derde schip in de nieuwe vloot van Viking Ocean Cruises. Het kleinere schip heeft plek voor 900 passagiers die allemaal in een ruim opgezette balkonhut of een van de suites verblijven. Ze bieden elk bijvoorbeeld een gevulde minibar en gratis wifi. Viking Ocean Cruises hanteert een all-inclusive concept waarbij veel inbegrepen is in de prijs; fooien, dranken tijdens de maaltijden, wifi en een excursie in elke aanlegplaats. Voor een klein bedrag per dag ($20) heb je een all-inclusive drankpakket. De Ownersuite (op dek 7, zie onderstaande fotoserie) biedt allerlei technische snufjes zoals een ipad waarmee je onder andere de muziek en lichtkeuze in de suite kunt aanpassen.

De Viking Sky ademt overal de Scandinavische sfeer uit. De ontwerpers, Rottet Studio en SMC Design, hebben gebruik gemaakt van lichte aardse kleuren met veel oog voor detail. Zo zie je op het zwembaddek (met schuifdak) overal planten en komt de waterval van het zwembad uit een groene oase. De Scandinavische details komen overal terug. Over stoelen en ligbedden op het schip liggen scandinavische dekens en kussens. Daarnaast bevat ook het aardewerk in het cafe Mamsen’s de typische Noorse motieven.

Bij het zwembad bevindt zich een grote wand waar het filmscherm achter verborgen is. 
Alle restaurants zijn inclusief in de prijs op de Viking Sky. Uiteraard het hoofdrestaurant, het buffetrestaurant World Café en de twee specialiteitenrestaurants; een Italiaans restaurant met de naam Manfredi’s en The Chef’s Table, waar een driedaags wisselend menu wordt geserveerd met bijpassende wijnen. Wil je een bijzondere dag beleven, dan kan je meedoen aan een culinair event bij de Kitchen Table ($150). Met een exclusieve kleine groep ga je met de chefkok op pad om de lekkerste ingrediënten in de aanlegplaats te halen om deze vervolgens samen te bereiden in de aparte ruimte waar de kookworkshop tevens wordt opgenomen.

De gehele cruise ervaring bij Viking Ocean Cruises is gericht op het beleven van de bestemming. Dit zie je terug in lange aanlegtijden bij bestemmingen en de interessante presentaties over aanleghavens met de focus op historie én dagelijks leven. Nieuw zijn de sprekers aan boord die regelmatig historische lezingen houden. Voor ontspanning kan je terecht bij het grote filmscherm bij het zwembad, in het theater of een van de twee kleinere naastgelegen bioscoopzalen waar bijvoorbeeld documentaires van BBC World te zien zijn. Wat mij tijdens de rondleiding opviel, waren bovendien de vele prachtige boeken die werkelijk overal te vinden zijn; op het zwembaddek of in een van de vele lounges. De collectie is zeer groot. Mocht je overigens digitale boeken vergeten zijn; ook een Kindle (e-reader) is verkrijgbaar met dagelijks nieuwe inhoud.

Ontspanningsplekken op het overzichtelijke schip zijn er in overvloede. Uiteraard vind je rondom de zwembaden, de spa, en de infinitypool op het achterdak lekkere ligbedden. Er is altijd genoeg plek. In de wintergarden met de houten levensboom, wordt regelmatig een high tea gehouden. Een mooie inspirerende plek om rustig je thee te drinken en de dag door te nemen. Andere mooie zitgelegenheden vind je op dek 1 (entree) bij de Viking Living Room, de Lanai zitjes bij het zwembad of de prachtige Explorations Lounge mét vachtjes, (nep)haardvuur en dekens.

Aantrekkelijk op de Viking Sky is de vrij toegankelijke Nordic Wellness spa met een unieke sneeuwgrot, waar naar men zegt, elke morgen verse sneeuw wordt gemaakt. Daarnaast is er uiteraard een sauna, zijn er verwarmde stenen ligbedden en een hydropool met hottub. De spa wordt geëxploiteerd door een Noorse onderneming met Noorse verzorgingsproducten.

De gemiddelde passagier aan boord van een Viking Ocean schip is wel-bereisd en boven de 50 jaar. Je ontmoet er voornamelijk Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De crew bestaat uit 45 nationaliteiten en omringt je met alle zorg. Ze hebben zichtbaar plezier in hun werk, de vrolijkheid straalt tijdens het scheepsbezoek van het personeel af.  Altijd een goed teken voor de sfeer aan boord. Een tikkeltje jaloers op de passagiers neem ik afscheid van de bemanning en het prachtige schip.

De Viking Sky (47.800 brutoton) vaart deze zomer 16-daagse cruises naar Scandinavië en op de Oostzee. In het najaar maakt de Viking Sky de transatlantische oversteek om in Amerika en de Caribbean te cruisen. Viking Ocean Cruises groeit de komende jaren sterk met vrijwel elk jaar een nieuw schip. Dit jaar komt het vierde schip in de vaart, de Viking Sun, die identiek wordt aan de anderen.

Wil je meer foto’s zien? Klik dan door naar het foto-album of naar Youtube voor meer video’s.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)