Cruisereiziger
ReisverslagRiviercruisen

Live reportage: met AmaLea van AmaWaterways op Donaucruise

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging een week mee op de ultraluxe AmaLea van AmaWaterways. Vanuit het Zuid-Duitse Vilshofen gaat het riviercruiseschip naar Passau, Linz, Weissenkirchen, Wenen, Bratislava en Boedapest.

Na een zonnige vlucht van Schiphol naar München worden we opgewacht op het vliegveld door een AmaWaterways dame. Wat fijn! We lopen van terminal 1 naar een centraal punt waar we nog even mogen wachten. De bus die ons naar het startpunt van de cruise, Vilshofen, zal brengen komt een uur later.  We nemen de tijd voor een lunch op het vliegveld en stappen uitgerust de bus in die ons in anderhalf uur naar het Zuid-Duitse Vilshofen rijdt. 

Vilshofen is een populair startpunt voor Donaucruises in Beieren. De eerstvolgende riviercruise bestemming, Passau, ligt op 25 km. Daar gaan we morgen naar toe. De nacht brengen we in Vilshofen door.

AmaLea

De AmaLea ligt in het zonnetje op ons te wachten en we kunnen direct aan boord. De koffers worden later voor ons uit de bus gehaald en in de kamer gebracht. Het 135 meter lange schip uit 2018 is in Nederland gebouwd en kan 156 gasten meenemen, maar cruisemanager Réka vertelt ons dat er deze reis 117 meevaren. We krijgen een prachtige hut met Frans balkon én een eigen balkon! Het gros van de hutten heeft een eigen balkon zodat je buiten kunt zitten. Wat een luxe! 

Daarnaast zijn er usb poorten bij het bed, een koelkastje met water (inclusief) en een riante badkamer. Een technologische snufje is een tablet aan de muur waarmee je de temperatuur, licht en sfeer kunt inregelen. Daarnaast heb je een Apple beeldscherm en toetsenbord tot je beschikking waarmee je kunt internetten (wifi en internet zijn onbeperkt gratis). Tof vind ik ook het raam van de badkamer naar de kamer toe: je kunt er doorheen kijken maar als je wat meer privacy wilt, zet je de schakelaar in de badkamer om en wordt het raam verduisterd. Hieronder zie je een filmpje van de hut.

Na een welkomstdrankje verkennen we kort het schip, waarover ik je later tijdens deze cruise meer vertel. Een aantal highlights zijn voor ons in ieder geval al een zwembad op het zonnedek en een terras aan de voorkant van het schip.

Voordat het diner begint, worden we officieel welkom geheten door cruisemanager Réka en kapitein Christian. De gasten zijn een mooie mix uit heel de wereld: Amerikanen, Canadezen en gasten uit de Philippijnen. We maken bovendien kennis met een groot aantal personeelsleden aan boord. Zo is de 2e kapitein de Nederlander Patrick en komt de kapitein uit Roemenië. Later mogen we aanschuiven bij de captain’s table in het restaurant en leren we de kapitein en cruisemanager Réka beter kennen. We kiezen een mooi en heerlijk vijfgangen diner uit, inclusief tafeldrank en wijn, waarna we deze toch wel lange en mooie zonnige dag afsluiten. Ik kijk uit naar morgen: AmaWaterways biedt haar riviercruises aan inclusief excursies. Morgen gaan we de eersten daarvan meemaken: een welkomst Oktoberfest aan de kade van Vilshofen én een fietstocht langs de Donau in Passau.

Cruises op de AmaLea zijn onder andere verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Cruise Travel Cruisewinkel

Lees ook:

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger