Cruisereiziger
Reisverslag

Live reportage dag 5: AmaLea in Wenen

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging een week mee op de ultraluxe AmaLea van AmaWaterways. Vanuit het Zuid-Duitse Vilshofen gaat het riviercruiseschip naar Passau, Linz, Weissenkirchen, Wenen, Bratislava en Boedapest.

Van de regen in de drup in Wenen

De AmaLea vertrok vannacht richting Wenen waar we in de vroege morgen zijn aangekomen. Naast ons ligt zusterschip AmaReina die dezelfde route vaart met Australische gasten. Voor het ontbijt schrijf ik snel nog even een kaart die je bij de receptie mag uitkiezen. Zij verzorgen bovendien ook de postzegel en de verzending, gratis en al. Wat leuk! Anderen zijn wat stretch oefeningen aan het doen in de lounge bij de wellness trainer. Het is een populaire bezigheid in de ochtend. Eerst een half uurtje yoga en het tweede half uur de stretch. Op de AmaLea vind je verder nog een fitnesszaal, spa-behandelruimte en een kapper.

Het ontbijt wacht op ons zoals iedere morgen in het restaurant met een groot buffet. Enorm veel keuze uit broodjes, yoghurt, fruit en diverse eiergerechten en wafels van de kaart. Een omelet wordt ter plekke gemaakt 🙂

Om negen uur verzamelen we voor de excursies. Ditmaal biedt AmaWaterways een citytour aan met de bus en een fietstour. Het regent iets en met 13 graden kiezen heel veel mensen voor de citytour. We worden ingedeeld (naar keuze) in een gentle (wat moeilijker ter been of minder snel) / regular (ormaal temp) / active (actief) groep. Ik pak de laatste en dat betekent dat we iets meer lopen in de stad. We zien veel highlights in korte tijd, waarvan de Lippizaner paarden van de Spaanse Rijschool voor mij een verrassing zijn. Zij lopen, op het moment dat wij uitleg krijgen, van de stallen naar de arena voor de ochtendtraining. In het vrije uurtje bezoeken we even dé dom van de stad, de Stephansdom en sluiten we deze ochtend met een koffie en Sachertorte bij Demel, één van de vele bakkerijen/patissiers/koffiehuizen die de stad rijk is.

Hundertwasser

Na de lunch op de AmaLea waar we vandaag zelf onze soepingrediënten mogen uitkiezen, is er twijfel. Ga ik mee doen aan het uurtje wandelen met de wellness trainer in de regen of toch wat anders? Het wordt het laatste, het is eenvoudigweg te nat om een uur in de regen te lopen. Met een shuttlebus dus naar het centrum! In de middag zijn er namelijk een aantal keuzes voor de gasten: een gratis shuttlebus of een optionele excursie naar Schönbrunn (zomerpaleis van keizerin Sissi, met toeslag). De shuttlebus brengt je tot de Schwedenplatz, een vooral handige plek om zelf verder het centrum in te gaan of de hop-on-hop-off bus/tram te nemen of… naar de huizen te gaan van Hundertwasser. Omdat ik dol ben op de kleurrijke ontwerpen van architect Friedensreich Hundertwasser (overleden in 2000 – aan boord van de Queen Elizabeth 2) ga ik daar naar toe met de tram. Er zijn in de stad 3 gebouwen die door hem ontworpen zijn: een energiecentrale en 2 gebouwen met respectievelijk een museum en de ander woningen.

Strauss & Mozart

Na een Wiener Schnitzel als diner terug op het schip, is het even opschieten; vanavond gaan we een klassiek Mozart & Strauss concert in de Kursalon bijwonen. Vrijwel elke avond speelt het Salonorchestra Alt Wien een programma met klassieke hits, variërend van de Eine Kleine Nachtmusik en An der schönen blauen Donau. Balletdansers en zangers begeleiden de avond zodat het een concert wordt, waarbij je het gevoel hebt op Nieuwjaarsdag bij de Wiener Philharmoniker te zijn 🙂

Lees ook:

Cruises op de AmaLea zijn onder andere verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Cruise Travel Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger