Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage Star Clipper cruise – Dag 1 in Piraeus

Cruisereiziger Miriam reist 4 dagen mee op Star Clipper op uitnodiging van rederij Star Clippers en Cruise Travel van en naar Athene (Piraeus) met stops in Mykonos en Hydra.

image

Na een rustige vlucht kwamen we vroeg in de middag in Griekenland aan en aanschouwden we in de haven van Piraeus de Star Clipper. Het was druk bij de cruiseterminal want ook de twee zeilschepen Wind Star en Sea Cloud lagen er. Na een drankje mochten we inchecken en daarna naar de Star Clipper lopen.

image

Op de kade werden we welkom geheten en vervolgens aan het einde van de loopplank stonden de cruise director en de kapitein klaar.

image

Een drankje en een hapje werd ons direct aangereikt in de Tropical Bar; het bruisende middenpunt van het schip waar je aan boord komt, de bibliotheek vindt en ‘s avonds een drankje neemt.

image

De hutten waren al gereed en bij het inchecken ontvingen we de hutsleutel (nog een echte sleutel!) met een knoop als sleutelhanger. Een klein aantal hutten heeft direct toegang tot het dek. Het gros van de hutten zijn buitenhutten die verspreid liggen over twee dekken. De hut ligt dichtbij het restaurant en daardoor ook dicht bij de Tropical Bar en de binnengelegen Piano Bar waar ook de gehele dag thee verkrijgbaar is. Binnen een mum van tijd kende ik het schip, zo overzichtelijk.

image

De Star Clipper heeft twee zwembaden en vele ligbedden. In de hut liggen alvast badlakens klaar die je kunt meenemen naar een ligbedje. Tot kwart voor zeven konden we even genieten van de Griekse zon. Daarna vond de veiligheidsoefening plaats en werd uitleg gegeven over de procedure. Het schip heeft vier reddingssloepen voor de (maximaal) 180 passagiers.

image

Voor het diner begon, stonden in de Piano Bar alle gerechten van het avondmenu netjes gepresenteerd. We hadden met een aantal Vlamingen en Nederlanders een aantal tafels in het restaurant waar we mochten aanschuiven. Na een goed diner waar alle gangen aan tafel geserveerd werden, moesten we ons haasten voor het vertrek.

image

Het was inmiddels kwart voor tien toen de Star Clipper vertrok. Wat een spektakel! We vertrokken met de motor maar al snel werd buiten de haven van Piraeus het eerste zeil gehesen. Onder de klanken van Conquest of Paradise van Vangelis werd het tweede zeil gehesen en voelden we dat de wind het schip verder voortstuwde. Echt een prachtig gezicht om de zeilen bol te zien staan en een belevenis om dit voor de eerste maal mee te maken!

Lees ook:

Boek je Star Clippers cruise bij:

Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger