‘Costa Concordia wordt ontmanteld in Genua’

Costa Concordia
Costa Concordia na oprichting

De Costa Concordia zal worden ontmanteld in Genua, dezelfde stad waar het cruiseschip van Costa Cruises in 2004 is gebouwd op de werf Sestri Ponente van Fincantieri. Dat meldt althans de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore vrijdag. Volgens het medium wordt de keuze voor het consortium, met o.a. twee lokale bedrijven, dat de sloop zal uitvoeren op een later moment formeel naar buiten gebracht. Ook bedrijven uit Turkije, Groot-Brittannie, Frankrijk en Noorwegen waren in de race om het schip dat begin 2012 voor de Italiaanse kust van Isola del Giglio aan de grond liep uit elkaar te halen. Op 20 juli zou een start worden gemaakt met het wegslepen van de Costa Concordia door Dockwise, een dochteronderneming van het Nederlandse Boskalis, naar Genua. Daarbij moet in ongeveer 5 dagen een afstand van 280 kilometer worden afgelegd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.