Cruisereiziger
BestemmingenReisverslag

Fotoverslag Star Clipper cruise – Dag 2 Mykonos

Cruisereiziger reist 4 dagen mee op Star Clipper op uitnodiging van rederij Star Clippers en Cruise Travel van en naar Athene (Piraeus) met stops in Mykonos en Hydra.

010 Star Clipper MykonosNa een iets onrustige nacht met het geluid van klotsend water tegen het schip, zijn we dan toch in een kalme zee en zonnetje op weg naar Mykonos. De kapitein vertelt dat we naast de mooie zeilen ook de motor aan hebben staan. Anders zouden we niet op tijd komen. Bij het ontbijt liggen we echter vrijwel stil. We liggen op schema en iedereen kan rustig ontbijten.

012 Star Clipper MykonosHet wordt tijd om het schip beter te leren kennen. Aan de voorkant van het schip zit Gergej in zijn werkhokje. Hij zorgt ervoor dat gescheurde zeilen gerepareerd worden. Wanneer het kan, zoals later die middag, gebruikt hij het grote dek bij de Tropical Bar om de zeilen daar neer te leggen en onder handen te nemen. Fijn is dat je met elk bemanningslid gemakkelijk een praatje maakt en je zo onderdeel voelt worden van het schip.

013 Star Clipper MykonosHet sportteam nodigt ons uit om in de masten te klimmen. Een aantal mensen durft dit en zij worden in een tuigje gehesen zodat ze veilig naar boven kunnen op de touwladder. Voor mij nog even niet, misschien morgen!?

014 Star Clipper MykonosEen enkeling probeert de netten uit. Best lastig om er in en uit te komen.

015 Star Clipper Mykonos (2)Om tien uur vindt een herhaling van de veiligheidsoefening plaats onder leiding van cruisedirector Peter. Bovendien wordt de bemanning aan ons voorgesteld, niet alle 72 maar uiteraard een aantal die we regelmatig zien zoals het sportteam, de barmanager en uiteraard de kapitein.

016 Star Clipper MykonosLunchtijd met een Italiaans thema! Voordat we in Mykonos aankomen, kunnen we ons tegoed doen aan koud en een warm buffet. Het ontbijt en lunch worden in buffetvorm gepresenteerd. Er zijn teveel lekkere gerechten, dus dan maar twee keer lopen 🙂

017 Star Clipper MykonosDe tenders brengen ons naar Mykonos waar een zuchtje wind staat. Gelukkig, want het kan behoorlijk spoken op dit eiland.

018 Star Clipper MykonosTerug op het schip zoek ik een ligbed op bij een van de twee zwembaden. Ze zijn gevuld met zout zeewater, erg koud en verfrissend na een uurtje bakken in de zon!

019 (2)Voor het wegvaren, geeft cruisedirector Peter uitleg over het schip en nodigt de passagiers uit om mee te helpen met vertrek. Zo’n tien mensen willen graag meehelpen.

019 Star Clipper MykonosRond half 8 staan alle tafels netjes gedekt voor het diner. We liggen dan vrijwel stil. Een stukje zeebaars is heerlijk bereid. We nemen de tijd en zorgen dan we om tien uur bij de Tropical Bar zijn voor de modeshow van de Star Clippers kleding uit de shop. We hebben de grootste lol met het sportteam die dat voor zijn rekening neemt. Daarna verandert de Tropical Bar in een gezellige dansvloer.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “Fotoverslag Star Clipper cruise – Dag 2 Mykonos

  • Wat een mooi zeilschip is dit zeg!, en wat een ruimte. Het eten ziet er zeer goed uit, men mag wel oppassen voor de pondjes die er misschien aan komen zo lekker ziet alles eruit

Reacties zijn gesloten.