Video: Hamburg verwelkomt nieuw cruiseschip Mein Schiff 3

Het was zondag een bijzondere dag voor de Duitse cruisemaatschappij TUI Cruises. Haar nieuwste cruiseschip in de vloot Mein Schiff 3 kwam, 1,5 week na de overdracht door de bouwer STX Finland, ‘s ochtends om 11:00 uur onder grote belangstelling van pers en publiek voor de eerste keer aan in Hamburg (zie onderstaande video). In deze Duitse havenstad zal op 12 juni ook de doop plaatsvinden door doopmoeder Helene Fischer. Een dag later volgt dan de inaugurele cruise naar Mallorca.

Richard J. Vogel, CEO van TUI Cruises, en Kjell Holm, kapitein van Mein Schiff 3, ontvingen aan boord het schildje van de lokale autoriteiten voor de ‘Maiden call’. Tevens werd het eerste maritieme museum op zee geopend. Het betreft een interactieve permanente tentoonstelling, dat 300 vierkante meter bestrijkt, over de zee en de scheepvaart. Een andere innovatie op Mein Schiff 3 dat werd gepresenteerd is het ‘Klanghaus’, een concertzaal voor kamermuziek.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!