Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Scheepsbezoek MS EUROPA 2: een wereld van exclusiviteit

Afgelopen woensdag en donderdag lag ‘s werelds hoogstgewaardeerde cruiseschip MS EUROPA 2 aan de kade in Amsterdam. Cruisereiziger Miriam mocht een kijkje aan boord nemen van dit zeer luxe cruiseschip van Hapag- Lloyd Cruises.

 

Het cruiseschip met onberispelijke service kwam in de vaart in 2013 en is sindsdien een zeer groot succes, zo ontving het schip voor het vierde achtereenvolgende jaar de hoogste waardering in de Berlitz Cruising & Cruise Ships Guide.

Passagiers verblijven in een van de 251 moderne, licht ingerichte suites, variërend in grootte van 35m2 tot 114m2. Alle suites hebben een balkon. Voor families zijn er zeven uniek ontworpen familie appartementen met een aparte kinder(slaap/speel)kamer met daarin speelgoed voor de betreffende leeftijdscategorie.  Elk soort suite biedt wel iets bijzonders, zoals een uitgebreide sofa zithoek met chaise longue, een spa bad in de badkamer of uiteraard zoals bij de hoogste categorieën hoort, een butlerservice. Bovendien zijn voor deze laatsten de beste tafels standaard voor je gereserveerd in de restaurants en heb je eigen ligbedden bij het zwembad.

De rederij biedt op het MS EUROPA 2 een internationale cruise-ervaring aan op het resort-style schip. De meerderheid van de passagiers is overigens Duitstalig, maar de internationale hostess helpt de niet-Duitstalige gasten. Zij zorgt ervoor dat de (internationale) gasten elkaar leren kennen én door het relatief overzichtelijke aantal passagiers van ongeveer 500 mensen, weet je snel wie je mede cruisereizigers zijn. Het internationale karakter is bij Hapag Lloyd Cruises met name op de EUROPA 2 terug te zien. De iets oudere EUROPA 1 richt zich op de Duitstalige gasten.

Restaurants

Hoofdrestaurant Weltmeere bevindt zich net als veel andere restaurants, op dek 4. Passagiers kunnen elk moment binnenlopen en zij hebben de keuze uit veelal tweepersoons tafels met een altijd onberispelijke bediening. In de specialiteitenrestaurants mag altijd eenmaal per cruise gedineerd worden. Het Franse restaurant Tarragan is veruit het populairste en fraai ingerichte restaurant. De intieme Aziatische en Italiaanse restaurants kenmerken zich door het mooie decor. Vooral de kroonluchters van het Italiaanse Serenissima doet aan alsof je op het Venetiaanse glaseiland Murano bent. Bij buffetrestaurant Yacht Club ligt het zevende restaurant, de Sushi restaurant Sakura.

Bars

Een drankje op het (verwarmde) achterdek in strandsferen? Een uitgebreide wijnproeverij?  In een jazzclub genieten? Of een sigaartje in de Herrenzimmer?  Op de MS EUROPA 2 is veel mogelijk. Dé topper is toch wel de Sansibar. Genoemd naar het voor Duitstaligen bekende strandrestaurant op het eiland Sylt. Na het diner trekken veel gasten voor een drankje naar het onlangs nog meer in strandsferen omhulde Sansibar. Bij enigszins mooi weer wordt de schuifpui opengemaakt en geniet je van een drankje in de loungestoelen in de openlucht. Met wat live-muziek is het heerlijke plek. Mocht het overigens wat kouder worden op het achterdek, dan worden de heaters aangezet of dekens uitgedeeld.

Ontspanning

De sfeer aan boord kenmerkt zich door veel licht en hoge plafonds. Nergens zie je donker hout, gouden handgrepen of andere klassieke elementen. Daarentegen voeren lichte witte en grijze kleuren, staal, zilver en een moderne hotel inrichting de boventoon. Met name de twee panoramaliften richting een van de zeven passagiersdekken zijn prachtig. Op de bovenste twee dekken is in het midden van het schip een zonnedek gelegen en het zwembad. Een schuifdak zorgt er ook bij minder weer voor dat je lekker kunt genieten van de zon. Ditzelfde dek biedt bij aanvang van de cruise een befaamde pooldeckparty.

Voor meer ontspanning is er een uitgebreide fitnesszaal, spa met verschillende sauna’s en kapsalon. Echte rustzoekers bezoeken de bibliotheek met computers of de kunstgallerij. Als extra activiteit geeft de gallerij-eigenaar regelmatig kunstrondleidingen op het schip. De kunstcollectie is met zorg samengesteld en behoort tot een van de meest waardevolsten op zee.

Kinderen kunnen terecht in een van de kinderclubs. Er is een ruimte voor twee- en driejarigen, voor vier tot en met tien jaar en voor elfjarigen tot vijftienjarigen. Speciale excursies voor de kids, zonder ouders, worden regelmatig georganiseerd.

Vernieuwing

De komende jaren verandert de vloot van Hapag Lloyd Cruises. Naast de MS EUROPA en de MS EUROPA 2 varen expeditieschepen MS BREMEN en de MS HANSEATIC in de vloot. In 2018 wordt van de HANSEATIC afscheid genomen. Hapag-Lloyd Cruises laat momenteel bij de Vard scheepswerf twee gloednieuwe schepen bouwen, de HANSEATIC Nature en de HANSEATIC Inspiration. Zij worden opgeleverd in het voorjaar van 2019 respectievelijk later in 2019.

HANSEATIC Nature en HANSATIC Inspiration

Exclusief

De gemiddelde cruiseprijs per passagier aan boord van dit schip ligt op €600 per dag.  Een cruise bij Hapag-Lloyd Cruises is een exclusieve beleving waar alles tot in de details klopt en daar betalen gasten graag voor. Kapitein Christian van Zwamen maakt met het schip tot en met december 2017 een aantal korte cruises vanuit Hamburg en vaart daarna via Lissabon naar New York, het Caribisch gebied en verder naar Zuid-Amerika. Vanaf januari 2018 vaart de MS EUROPA 2 een wereldreis waarbij kortere segmenten boekbaar zijn.

Wil je meer foto’s zien? Klik dan door naar het foto-album of naar het Youtube kanaal van Cruisereiziger voor een video.

Cruises van Hapag Lloyd zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)