Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Scheepsbezoek Queen Elizabeth in Rotterdam: klassieke Britse cruise ervaring

Cruise Port Rotterdam mag zich dit jaar gelukkig prijzen met in totaal 5 aanlopen van de Queen Elizabeth van Cunard. Het imposante schip arriveerde zondag 13 augustus 2017 voor de vierde maal in de havenstad. Cruisereiziger Miriam mocht op uitnodiging van cruisespecialist Zeetours en een klein aantal andere klanten aan boord van het schip om de sfeer te proeven.

Bij binnenkomst in het indrukwekkende atrium is direct te merken dat je op een klassiek cruiseschip bevindt; prachtig hout en Britse nautische elementen uit de historie van Cunard omlijsten het geheel. Op de begane grond van de Grand Lobby bevinden zich receptie en de excursiedesk. Een verdieping daarboven het enige a la carte restaurant, The Verandah, bar en twee verdiepingen tellende bibliotheek.

De bibliotheek is voorzien van meer dan 700 boeken en heeft zelfs een wenteltrap zodat je naar de tweede verdieping kunt. Een heerlijke plek om een mooi boek te lezen. Een andere plek waar in je in alle rust kunt genieten op het schip is The Garden Lounge.  Deze ruimte ligt op dek 9 en kijkt uit over het zwembad op het middendek. Het grote glazen dak zorgt voor veel licht.  Tenslotte is The Yacht Club een fijne plek om over de andere kant van het zwembad uit te kijken. De grote ronde ruimte biedt een dansvloer voor wat gezellige uurtjes.

Kenmerkend voor Cunard zijn de verschillende klassen aan boord. Afhankelijk van de geboekte hut betekent dit dat je toegang hebt tot exclusieve ruimtes, zoals een lounge, zonnedek of restaurants die alleen voor die categorie toegankelijk zijn. Voor de hoogste categorie is de Grills Lounge bestemd. Deze lounge ligt op een apart dekgedeelte, dek 11, en bevat twee speciale restaurants, de Queens Grill of de Princess Grill. Beide hebben toegang tot een buitentuin waar buiten gegeten kan worden. Een groot buitendek met heerlijke ligbedden hoort ook voor deze gasten tot de extra’s.

De Queen Elizabeth heeft twee buitenzwembaden, een op het middendek en eentje op het achterdek. De spa heeft een hydropool waar slechts een select aantal gasten zich voor kan inschrijven per cruise. Het gehele voorgedeelte van dek 9 bevat naast de spa ook de fitness, kapper en vele behandelruimtes. Het geheel doet aan alsof je in een Engelse badplaats bent in de jaren dertig, met een moderne twist uiteraard.

Restaurants die voor iedere gast beschikbaar zijn een buffet-, hoofd- en a la carte restaurant. Het twee verdiepingen tellende hoofdrestaurant Britannia heeft een klassieke grandeur en biedt een excellente service. Uiteraard is er een buffetrestaurant, maar het a la carte restaurant is een plaatje. Voor een kleine toeslag kan hier gedineerd worden in een kleine setting. Fijn is een pub-achtig restaurant The Golden Lion, waar je in een dito sfeer pubgerechten kunt bestellen zoals Fish & Chips en pie.

Wat maakt dit schip nu echt tot de majestueuze Queen Elizabeth? Zonder twijfel zijn het Royal Court Theatre en de Queens Room dit de Queen Elizabeth elan geven. Onderstaande video vertelt je waarom.

Cruises op dit schip én op andere schepen van Cunard zijn boekbaar bij Zeetours.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Scheepsbezoek Queen Elizabeth in Rotterdam: klassieke Britse cruise ervaring

 • Mijn complimenten voor het uitvoerige beeldverslag van de Queen Elizabeth. Gelukkig heb ik het vertrek op deze stralende zonnige zondag de 13e augustus OOK op foto en film kunnen vastleggen ! Als cruiseschip spotter (!) viel mij en andere toeschouwers het blijkbaar typische “brom”getoeter op toen het naar zee vertrok. Rotterdammers zijn naar mijn gevoel bij elk cruiseschip dat aan de Holland Amerika kade staat en vertrekt soms nog dol enthousiaster dan ik in Amsterdam wel eens ervaar, daar is een cruiseschip deel van het dagelijks gebeuren, maar in Rotjeknor een specialiteit ! Ik kijk uit naar je volgende cruise schip verslag of als ik zelf eens een kijkje kan nemen, veel Succes.
  Met vriendelijke groeten,
  Frans Eekhout, uit Landgraaf

 • Als staff medewerker (SMS Group , Netherlands), verantwoordelijk voor de ontscheping en de inscheping ( incl. tours / transport et cetera)van de Queen Elizabeth heb ik het geluk gehad om reeds 4 maal dit schip van binnen te mogen bekijken:
  Een prachtig klassiek cruise schip ,met veel hout, tapijt, marmer, beelden, schilderijen en veel aandacht voor de rijke nautische Britse cruisehistorie van Cunard.
  Zo hoort een cruiseschip te zijn : imposant klassiek.
  Boeken dit imposante schip!!! Lukt het dit jaar niet…….volgend jaar komt de Q E weer naar Rotterdam toe.

Reacties zijn gesloten.